Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

BBQ-papillot van vongole met chorizo en zeekraal

BBQ-papillot vongole

Het bekende Italiaanse gerecht spaghetti vongole ken je vast en zeker al. Maar venusschelpen zijn ook heerlijk op de barbecue in een papillot! De stukjes chorizo zijn een leuke verrassing wanneer je gasten het pakketje openen.

Ingrediënten

Aantal personen 4

1 kg
vongole
1 citroen
Enkele kleine stukjes zachte chorizo
1 bundel
kervel
300 g
zeekraal
4 teentjes
look
Een snuifje peper

Bereiding

  1. Maak een pakketje van zilverpapier en vul de papillot met een handvol vongole.
  2. Strooi de zeekraal en de kervel over de vongole en vul de papillot met enkele schijfjes citroen, een teentje look en de chorizo.
  3. Vouw de papillot dicht en laat het pakketje een tiental minuten garen op de barbecue. Serveer de mayonaise bij de vongole als frisse dipsaus.
Mayonaise met ei - Mayonnaise aux oeufs

Mayonaise met ei

Geliefde klassieker. De mayonaise met ei van Vandemoortele® wordt niet alleen gemaakt volgens een traditioneel Belgisch...

Moore info

Twist

Het mosselseizoen is officieel van start gegaan. Het is dus het ideale moment om de vongole te vervangen door verse Zeeuwse mosselen. Met deze papillot maak je zeker meer indruk dan met de klassieke mosselen met friet.

Mosselen

Ook lekker

Alle recepten
haloumi perzik spiesjes

Zoete en hartige brochette van halloumi met perzik

Vegetariërs zijn al lang gewonnen voor halloumi, een traditionele Cypriotische geitenkaas. Deze kaassoort smelt niet als je hem...

saté zalm asperges

Saté van gegrilde zalm met asperges

Wat is er nóg beter dan een sappig stukje vlees op de barbecue? Een verse moot zalm, heerlijk gegrild op het vel! Zelfs...

Groentespiesjes - Brochette de légumes

Groentebrochette met krokante Ardense ham op de barbecue

De zomer staat synoniem voor BBQ-tijd! Nodig je vrienden uit, zet wat drankjes koud en verras hen met deze originele...