Zoek
BBQ-papillot vongole

BBQ-papillot van vongole met chorizo en zeekraal

BBQ-papillot vongole

Het bekende Italiaanse gerecht spaghetti vongole ken je vast en zeker al. Maar venusschelpen zijn ook heerlijk op de barbecue in een papillot! De stukjes chorizo zijn een leuke verrassing wanneer je gasten het pakketje openen.

Time for Tapas
20 minuten

Ingredients

Number of persons 4

1
kg
vongole
1
citroen
Enkele kleine stukjes zachte chorizo
1
bundel
kervel
300
g
zeekraal
4
teentje
look
Een snuifje peper

Bereiding

  1. Maak een pakketje van zilverpapier en vul de papillot met een handvol vongole.
  2. Strooi de zeekraal en de kervel over de vongole en vul de papillot met enkele schijfjes citroen, een teentje look en de chorizo.
  3. Vouw de papillot dicht en laat het pakketje een tiental minuten garen op de barbecue. Serveer de mayonaise bij de vongole als frisse dipsaus.

Twist

Het mosselseizoen is officieel van start gegaan. Het is dus het ideale moment om de vongole te vervangen door verse Zeeuwse mosselen. Met deze papillot maak je zeker meer indruk dan met de klassieke mosselen met friet.
mosselen

Ook lekker