Zoek
Groentespiesjes - Brochette de légumes

Groentebrochette met krokante Ardense ham op de barbecue

Groentespiesjes - Brochette de légumes

De zomer staat synoniem voor BBQ-tijd! Nodig je vrienden uit, zet wat drankjes koud en verras hen met deze originele groentespiesjes. Voortaan wil niemand nog doodgewone chipolata’s, hamburgers of kipfilets op de barbecue.

Time for Tapas
30 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

2
el

Vandemoortele® Arachideolie

4
snede

Ardense ham

150
g

boontjes

1
courgette

Fijngehakte bieslook

1
halve fijngesneden rode peper

Grof zeezout

Bereiding

  1. Blancheer de boontjes kort.
  2. Snijd de courgettes in lange sliertjes.
  3. Prik de slierten courgette, de boontjes en de Ardense ham op een spiesje.
  4. Meng de rode peper onder de arachideolie.
  5. Bestrijk de spiesjes met de pittige olie.
  6. Gril de spiesjes op de barbecue tot de groenten gaar zijn.
  7. Breng de spiesjes op smaak met bieslookvinaigrette en kruid af met grof zeezout.

Twist

Ben je op zoek naar een lekkere side dish om te serveren bij deze spiesjes? Kook dan wat krielaardappeltjes in de schil. Beetje zeezout erover, en klaar om te smullen!

Ook lekker