Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Groentebrochette met krokante Ardense ham op de barbecue

Groentespiesjes - Brochette de légumes

De zomer staat synoniem voor BBQ-tijd! Nodig je vrienden uit, zet wat drankjes koud en verras hen met deze originele groentespiesjes. Voortaan wil niemand nog doodgewone chipolata’s, hamburgers of kipfilets op de barbecue.

Ingrediënten

Aantal personen 4

4 sneden
Ardense ham
150 g
boontjes
1 courgette
Fijngehakte bieslook
1 halve fijngesneden rode peper
Grof zeezout

Bereiding

  1. Blancheer de boontjes kort.
  2. Snijd de courgettes in lange sliertjes.
  3. Prik de slierten courgette, de boontjes en de Ardense ham op een spiesje.
  4. Meng de rode peper onder de olieblend.
  5. Bestrijk de spiesjes met de pittige olie.
  6. Gril de spiesjes op de barbecue tot de groenten gaar zijn.
  7. Breng de spiesjes op smaak met bieslookvinaigrette en kruid af met grof zeezout.
Vandemoortele bieslook vinaigrette - Vandemoortele vinaigrette ciboulette

Vinaigrette Bieslook

Op zoek naar een frisse en kruidige smaakmaker voor al je salades en visgerechten? Ontdek Vandemoortele® Bieslook...

Meer info
Olie blend  -  Mélange d’Huiles

Olieblend 3 Oliën

Weet je niet welke olie je voor warme bereidingen mag gebruiken? Geen nood: met de Olieblend voor warme bereidingen van...

Meer info

Twist

Ben je op zoek naar een lekkere side dish om te serveren bij deze spiesjes? Kook dan wat krielaardappeltjes in de schil. Beetje zeezout erover, en klaar om te smullen!

Ook lekker

Alle recepten
haloumi perzik spiesjes

Zoete en hartige brochette van halloumi met perzik

Vegetariërs zijn al lang gewonnen voor halloumi, een traditionele Cypriotische geitenkaas. Deze kaassoort smelt niet als je hem...

BBQ-papillot vongole

BBQ-papillot van vongole met chorizo en zeekraal

Het bekende Italiaanse gerecht spaghetti vongole ken je vast en zeker al. Maar venusschelpen zijn ook heerlijk op de barbecue in...

saté zalm asperges

Saté van gegrilde zalm met asperges

Wat is er nóg beter dan een sappig stukje vlees op de barbecue? Een verse moot zalm, heerlijk gegrild op het vel! Zelfs...