Zoek
saté zalm asperges

Saté van gegrilde zalm met asperges

saté zalm asperges

Wat is er nóg beter dan een sappig stukje vlees op de barbecue? Een verse moot zalm, heerlijk gegrild op het vel! Zelfs overtuigde carnivoren zullen genieten van deze zomerse saté. Opgepast: je buren kunnen jaloers worden van de heerlijke BBQ-geur.

Time for Tapas
15 minuten

Ingredients

Number of persons 4

2
el
Vandemoortele® Arachideolie
300
g
verse zalm met vel
4
groene asperge
1
el
fijngehakte dille
1
limoen

Bereiding

  1. Snij de zalm in kleine hapklare stukjes.
  2. Snij de asperges in stukjes.
  3. Snij de limoen in schijfjes.
  4. Prik de stukjes zalm, de asperges en de schijfjes limoen op een spiesje.
  5. Meng de gehakte dille onder de arachideolie.
  6. Wrijf de spiesjes in met de olie en grill de satés kort langs beide kanten op de barbecue. Serveer met een flinke lepel mayonaise om te dippen.

Twist

Hou je van afwisseling? Ga dan voor satés met scampi’s in plaats van zalm. Pel de scampi’s voor je ze op het spiesje steekt. Zo blijven je handen proper aan tafel.

Ook lekker