Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Saté van gegrilde zalm met asperges

saté zalm asperges

Wat is er nóg beter dan een sappig stukje vlees op de barbecue? Een verse moot zalm, heerlijk gegrild op het vel! Zelfs overtuigde carnivoren zullen genieten van deze zomerse saté. Opgepast: je buren kunnen jaloers worden van de heerlijke BBQ-geur.

Ingrediënten

Aantal personen 4

300 g
verse zalm met vel
4 groene asperges
1 el
fijngehakte dille
1 limoen

Bereiding

  1. Snij de zalm in kleine hapklare stukjes.
  2. Snij de asperges in stukjes.
  3. Snij de limoen in schijfjes.
  4. Prik de stukjes zalm, de asperges en de schijfjes limoen op een spiesje.
  5. Meng de gehakte dille onder de olieblend.
  6. Wrijf de spiesjes in met de olie en grill de satés kort langs beide kanten op de barbecue. Serveer met een flinke lepel mayonaise om te dippen.
Mayonaise met citroen - Mayonnaise au citron

Mayonaise met Citroen

Klassieker met frisse twist. Een mayonaise volgens traditioneel Belgisch recept, maar met een verfrissende toets? Dat is...

Meer info
Olie blend  -  Mélange d’Huiles

Olieblend 3 Oliën

Weet je niet welke olie je voor warme bereidingen mag gebruiken? Geen nood: met de Olieblend voor warme bereidingen van...

Meer info

Twist

Hou je van afwisseling? Ga dan voor satés met scampi’s in plaats van zalm. Pel de scampi’s voor je ze op het spiesje steekt. Zo blijven je handen proper aan tafel.

Ook lekker

Alle recepten
haloumi perzik spiesjes

Zoete en hartige brochette van halloumi met perzik

Vegetariërs zijn al lang gewonnen voor halloumi, een traditionele Cypriotische geitenkaas. Deze kaassoort smelt niet als je hem...

Groentespiesjes - Brochette de légumes

Groentebrochette met krokante Ardense ham op de barbecue

De zomer staat synoniem voor BBQ-tijd! Nodig je vrienden uit, zet wat drankjes koud en verras hen met deze originele...

BBQ-papillot vongole

BBQ-papillot van vongole met chorizo en zeekraal

Het bekende Italiaanse gerecht spaghetti vongole ken je vast en zeker al. Maar venusschelpen zijn ook heerlijk op de barbecue in...