Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Zoete en hartige brochette van halloumi met perzik

haloumi perzik spiesjes

Vegetariërs zijn al lang gewonnen voor halloumi, een traditionele Cypriotische geitenkaas. Deze kaassoort smelt niet als je hem kort grilt op de barbecue, maar wedden dat jij dat wel doet wanneer je deze tapa proeft? De combinatie van zoute halloumi en zoete perzik zorgt voor vuurwerk in je mond.

Ingrediënten

Aantal personen 4

100 g
halloumi
1 rijpe perzik

Bereiding

  1. Snijd de halloumi in vierkante blokjes.
  2. Snijd de perzik in kleine partjes.
  3. Steek een blokje halloumi samen met een stuk perzik op een spiesje.
  4. Strijk de brochette in met de arachideolie.
  5. Gril de brochette op de BBQ tot de halloumi goud-bruin ziet. Sprenkel wat vinaigrette over de spiesjes.
Vandemoortele Yogorette fijne kruiden - Vandemoortele Yogorette fines herbes

Vinaigrette Yogorette Fijne Kruiden

Een smaakvol extraatje. Verfijnde, zachte vinaigrette met yoghurt en toch boordevol smaak.

Meer info
Vandemoortele arachideolie - Vandemoortele huile d'arachide

Arachideolie

Je beste grill- én wokmaatje? Arachideolie natuurlijk! Vandemoortele® vertelt er je alles over.

Meer info

Twist

Hoeft het voor jou niet altijd vegetarisch te zijn? Omwikkel de brochettes dan met gerookte ham vóór je ze grilt. Zo wordt de ham lekker crispy!

ham - jambon

Ook lekker

Alle recepten
Couscous met een twist - Taboulé tranché

Couscous met een twist

Bij een barbecue als side dish, of gewoon als volwaardig hoofdgerecht: een couscoussalade is altijd een goed idee! Zeker in...

Cheese salad met watermeloen - Salade au fromage crémeux et pastèque

Cheese salad met watermeloen

Watermeloen als tapa klinkt misschien gek, maar zodra je dit gerechtje geproefd hebt, denk je er ongetwijfeld anders over! Het...

Tomaat mozzarella - Tomate mozzarella

That’s ammmore!

Tomaat-mozzarella mag dan wel een klassieker zijn, vervelen doet de combinatie nooit. Zeker met de juiste afwerking kun je dit...