Zoek
haloumi perzik spiesjes

Zoete en hartige brochette van halloumi met perzik

haloumi perzik spiesjes

Vegetariërs zijn al lang gewonnen voor halloumi, een traditionele Cypriotische geitenkaas. Deze kaassoort smelt niet als je hem kort grilt op de barbecue, maar wedden dat jij dat wel doet wanneer je deze tapa proeft? De combinatie van zoute halloumi en zoete perzik zorgt voor vuurwerk in je mond.

Time for Tapas
15 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

100
g
halloumi
1
rijpe perzik

Bereiding

  1. Snijd de halloumi in vierkante blokjes.
  2. Snijd de perzik in kleine partjes.
  3. Steek een blokje halloumi samen met een stuk perzik op een spiesje.
  4. Strijk de brochette in met de arachideolie.
  5. Gril de brochette op de BBQ tot de halloumi goud-bruin ziet. Sprenkel wat vinaigrette over de spiesjes.

Twist

Hoeft het voor jou niet altijd vegetarisch te zijn? Omwikkel de brochettes dan met gerookte ham vóór je ze grilt. Zo wordt de ham lekker crispy!
ham - jambon

Ook lekker