Zoek

Krokantjes: Perfecte garnaalkroketten maken? Dit is het geheim!

Het lekker krokante korstje, de smeuïge binnenkant … Kroketten zijn werkelijk een godsgeschenk. Als ze dan ook nog eens gevuld zijn met een lekkernij als grijze garnaaltjes, kan het feest niet op. Tenzij de garnaalkroketten te slap zijn of de vulling niet goed afsmaakt natuurlijk. Ontdek snel hoe je deze valkuilen vermijdt! 

Nooit meer gebarsten of slappe garnaalkroketten 

Heb je steeds het probleem dat je garnaalkroketten niet goed opstijven? Geef je vulling in ieder geval voldoende tijd om op te stijven, zo’n 12 uur. Lukt het dan nog niet? Dan kun je ervoor kiezen om de garnaalkroketten in te vriezen, zodat ze echt stevig worden. Als je je kroketten wilt invriezen, moet je ze wel dubbel paneren om te voorkomen dat ze barsten bij het frituren. Ook als je je kroketten niet ingevroren hebt, maar ze toch steeds barsten, is het aangeraden om meer paneermeel te gebruiken. 

Extra smaakvolle garnaalkroketten 

Heb je genoeg kruiden gebruikt in je vulling, maar hebben je kroketten toch niet voldoende smaak? Voeg dan ook de pantsers en de koppen van je gepelde garnalen toe aan de bouillon die je trekt voor je vulling. Geen fan van garnalen pellen? Verzamel dan ander visafval (koppen en graten) om te gebruiken! Op die manier kun je genieten van de lekkerste garnaalkroketten. Serveer de kroketten tot slot met wat zelfgemaakte cocktailsaus om er een echte feestmaaltijd van te maken. 

Psst, nog een tip: als je garnalen over hebt, maak dan een lekker fris garnaalslaatje met tomaat voor bij je garnaalkroketten. 

Related recipes