Zoek

Hippe dips: Zo kun je iedereen verrassen met je zelfgemaakte cocktailsaus

Als je zelf cocktailsaus maakt, doe je er waarschijnlijk een scheut whiskey bij – typisch Vlaams is dat blijkbaar. Heel lekker, maar soms is het fijn om je tafelgenoten eens te kunnen verrassen. Door je cocktailsaus een hippe twist te geven bijvoorbeeld! Wij vertellen je hoe je dat doet. 

Zo maak je cocktailsaus 

De basis van een lekkere cocktailsaus? Da’s een goeie mayonaise! Voeg daar nog citroensap, tomatenketchup, opgeklopte room, whiskey en een snuifje cayennepeper aan toe, en je hebt de beste cocktailsaus. Op onze website kun je het recept in detail raadplegen. 

Tip: Haal alle ingrediënten voor je cocktailsaus op voorhand uit de koelkast. Zo kunnen ze op kamertemperatuur komen, en binden ze makkelijker.  

Cocktailsaus zonder alcohol 

Wist je dat de klassieke cocktailsaus eigenlijk met cognac gemaakt wordt? Tegenwoordig wordt die cognac vaak vervangen door whiskey. Toch hoef je niet per se alcohol in je saus te verwerken om hem lekker te maken. Je kunt cocktailsaus zonder alcohol maken, door je saus op een andere manier de nodige punch te geven. Al eens gedacht aan een pittige kruiding bijvoorbeeld? Cayennepeper of paprikapoeder zijn perfect geschikt, maar ook worcestersaus of Tabasco kunnen zeker. 

Cocktailsaus met gin of rum? 

Vind je het toch fijn om alcohol in je saus te verwerken? Geef je zelfgemaakte cocktailsaus dan een hippe twist door er gin toe te voegen. Als je meer fan bent van tropische smaken, dan kun je de whiskey of cognac uit het oorspronkelijke recept ook vervangen door rum. 

Related recipes