Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Tortillakrokantjes

Heb je een verrukkelijke salsa of guacamole staan, maar ontbreek je nog iets om mee te dippen? Maak dan zélf tortillachips. Veel lekkerder dan wat je in de winkel koopt, én je kunt naar hartenlust variëren met kruiden. In dit recept kiezen we voor rozemarijn en zeezout, maar laat je culinaire fantasie gerust de vrije loop!

Ingrediënten

Aantal personen 4

2 el
Vandemoortele® Olijfolie Classico
1
tortillawrap, multigranen
rozemarijn
grof zeezout

Bereiding

  1. Verwarm je over voor op 200°C.
  2. Snijd de tortillawrap in kleine driehoekjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier zodat de stukjes elkaar niet overlappen.
  3. Bestrijk de stukjes tortilla met de classico olijfolie.
  4. Bestrooi ze met fijngehakte rozemarijn en grof zeezout.
  5. Laat de tortillakrokantjes zo’n vijf minuten bakken in de oven totdat ze lichtbruin en knapperig worden.
  6. Serveer ze met je favoriete dip.

Olijfolie Classico 

Op zoek naar een zachtere toetst dan extra vierge olijfolie voor je warme bereidingen? Die vind je bij Vandemoortele®...

Meer info

Twist

Vervang de rozemarijn in het recept door Parmezaanse kaas voor extra cheesy krokantjes!

Ook lekker

Alle recepten
Thumbnail

Zomerse tomatensalsa

Is het zonnetje van de partij en wil je de zomer ook graag op je bord? Maak dan snel een frisse tomatensalsa. Makkelijk en o zo...

Italiaanse salsa verde

Wil je een extra zomerse toets toevoegen aan een van je gerechten? Wat dacht je van een lekkere salsa verde? Dat is een...

Thumbnail

Chips van rode bieten

Rode bieten zitten tjokvol gezonde voedingsstoffen en antioxidanten. Een goede reden om ze wat vaker op het menu te zetten. Je...