Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Italiaanse salsa verde

Salsa verde

Wil je een extra zomerse toets toevoegen aan een van je gerechten? Wat dacht je van een lekkere salsa verde? Dat is een gemakkelijk te maken koude saus, voornamelijk op basis van groene kruiden, waarmee je volop kan variëren. Deze Italiaanse salsa verde past erg goed bij gegrilde vis of gevogelte, of als bijgerechtje op een barbecue.

Ingrediënten

Aantal personen 4

25 g
peterselie 
25 g
basilicum 
15 g
munt 
1 teentje
knoflook 
2
augurken 
2 theelepels
kappertjes 
3
ansjovisfilets 
2 el
witte wijnazijn 
peper en zout 

Bereiding

  1. Doe de knoflook en groene kruiden (zonder steeltjes) in de keukenmachine of blender en hak ze fijn.  
  2. Voeg de augurken, kappertjes en ansjovis toe en mix het geheel glad.  
  3. Doe er de mosterd en de witte wijnazijn bij.  
  4. Giet er lepel per lepel de koolzaadolie bij, tot een gladde saus ontstaat. Kruid met peper en zout.  
Vandemoortele koolzaadolie - Vandemoortele huile de colza

Koolzaadolie

Wist je dat koolzaadolie tot drie keer meer Omega 3 dan olijfolie bevat? De ideale aanvulling voor al je gerechten dus! Lees...

Meer info

Twist

Door de groene kruiden als laatste toe te voegen, behoudt je salsa z’n felgroene kleur. Lekker én kleurrijk!

Basilicum - Basilic

Ook lekker

Alle recepten
Hummus - Houmous

Heerlijke hummus 

Vegetariërs kennen deze puree van kikkererwten ongetwijfeld al, maar ook voor vleeseters is hummus een heerlijke spread op brood...

Ansjovismayonaise - Mayonnaise aux anchois

Ansjovismayonaise met een pittige toets

Op zoek naar mayonaise met wat meer pit? Dit recept met ansjovis en chilipeper is er een voor durvers! Al kun je natuurlijk...

Limoenmayonaise - Mayonnaise au citron vert

Heerlijk verfrissende limoenmayonaise 

Tijd om je aloude mayonaiserecept een frisse twist te geven? Met wat limoen – en koriander voor de liefhebbers! – tover je deze...