Zoek
Salsa verde

Italiaanse salsa verde

Salsa verde

Wil je een extra zomerse toets toevoegen aan een van je gerechten? Wat dacht je van een lekkere salsa verde? Dat is een gemakkelijk te maken koude saus, voornamelijk op basis van groene kruiden, waarmee je volop kan variëren. Deze Italiaanse salsa verde past erg goed bij gegrilde vis of gevogelte, of als bijgerechtje op een barbecue.

Hippe Dips
15 minuten

Ingredients

Number of persons 4

25
g
peterselie 
25
g
basilicum 
15
g
munt 
1
teentje
knoflook 
2
augurken 
2
theelepel
kappertjes 
3
ansjovisfilets 
2
el
witte wijnazijn 
peper en zout 

Bereiding

  1. Doe de knoflook en groene kruiden (zonder steeltjes) in de keukenmachine of blender en hak ze fijn.  
  2. Voeg de augurken, kappertjes en ansjovis toe en mix het geheel glad.  
  3. Doe er de mosterd en de witte wijnazijn bij.  
  4. Giet er lepel per lepel de koolzaadolie bij, tot een gladde saus ontstaat. Kruid met peper en zout.  

Twist

Door de groene kruiden als laatste toe te voegen, behoudt je salsa z’n felgroene kleur. Lekker én kleurrijk!
Basilicum - Basilic

Ook lekker