Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Smeuïge vissalade met avocado

Vissalade met avocado - Salade de poisson crémeuse à l’avocat

Avocado’s zijn het afgelopen jaar enorm populair geworden. Niet verwonderlijk natuurlijk: ze zijn niet alleen erg lekker, maar ook supergezond! Als je ze dan nog eens combineert met een stukje vis, tover je in een-twee-drie een topgerechtje op tafel.

Ingrediënten

Aantal personen 4

400 g
kabeljauwfilet
2 citroenen
4 eetrijpe avocado's
1 el
kappertjes
1 el
bieslook
1 groen pepertje
1 sjalot
1 el
visseneitjes
Verse salade, voor garnering

Bereiding

  1. Pers de citroenen uit, snij de kabeljauwfilet in stukjes en laat ze garen in het citroensap.
  2. Snijd ondertussen de bieslook, pepertjes en sjalot in reepjes.
  3. Meng alle ingrediënten onder de mayonaise.
  4. Ontdoe de avocado’s van hun schil, verwijder de pit en vul ze vervolgens met de vissalade.
  5. Garneer de gevulde avocado’s met een paar blaadjes sla, de visseneitjes en de kappertjes.
Mayonaise met citroen - Mayonnaise au citron

Mayonaise met Citroen

Klassieker met frisse twist. Een mayonaise volgens traditioneel Belgisch recept, maar met een verfrissende toets? Dat is...

Meer info

Twist

Ben je geen fan van kabeljauw? Geen nood: deze salade is minstens even heerlijk met een stukje zalmfilet.

Ook lekker

Alle recepten
Garnaalsalade met tomaat - Salade fraîche de tomates-crevettes

Frisse garnalensalade met tomaat

Tomaat-garnaal is al jarenlang een echte klassieker. Niet verwonderlijk natuurlijk: het is een eenvoudig én lekker receptje!...

Zomerse zalmsalade met avocado - Salade de saumon estivale à l’avocat

Zomerse zalmsalade met avocado

De volle smaak van avocado in combinatie met de zilte smaak van zalm is ideaal voor een heerlijk zomers slaatje. Je kunt dit...

couscoussalade van broccoli en bloemkool - taboulé au chou-fleur et au brocoli

Couscoussalade van broccoli en bloemkool

In de zomer smaakt een heerlijke couscoussalade áltijd. Als bijgerechtje bij de barbecue of gewoon als luchtig hoofdgerecht....