Zoek
Slaatje met Chimay-kaas -  Salade au chimay

Slaatje met  Chimay-kaas

Slaatje met Chimay-kaas -  Salade au chimay

Razendsnel een vegetarisch slaatje nodig? En als je dan ook nog op zoek bent naar de ideale balans tussen hartig, fris en zoet is dit recept met Chimay-kaas perfect. Het romige van de kaas past heerlijk bij de verse groenten, en wordt afgewerkt met een lichtzoet accent van frambozenvinaigrette. Dit recept is niet alleen lekker, het is ook een streling voor het oog! Ga aan de slag met je favoriete Chimay-kaas, het bijbehorende biertje is optioneel. 

Frisse Slaatjes
20 minuten

Ingredients

Aantal personen 2

1
blok

chimay-kaas

100
g

jonge sla

100
g

wortelen

1

rode biet

1

verkruimeld koekje

Bereiding

  1. Snij de Chimay-kaas in stukjes.  

  2. Ga met een dunschiller over de wortels of gebruik een spiraalsnijder, tot je een hoopje wortelslierten hebt.   

  3. Kook de rode biet en snij ze in fijne blokjes.  

  4. Meng in een kom de jonge sla samen met de wortelen, de rode biet en de  crumble  van koek.   

  5. Werk af met blokjes Chimay-kaas en de  frambozenvinaigrette.  

Twist

Vervang de Chimay-kaas door geitenkaas in het recept voor een iets zachtere toets in je slaatje.
Geitenkaas - Fromage de chèvre

Ook lekker