Ingredients
Aantal personen 1
Vandemoortele® Vinaigrette met Mosterd op Grootmoeders Wijze
Vandemoortele® Arachideolie
zalm
Dille
Peper en zout
Munt
Handvol bladspinazie
Bereiding
- Snij de ui in dunne ringen en laat marineren in de vinaigrette met wat citroensap.
- Stel een kruidenmix samen: mix de chilivlokken met het zout, de sesamzaadjes en de munt.
- Besprenkel de zalm met wat olie en smeer in met de kruidenmix (niet op vel).
- Verhit een koekenpan en bak de zalm. Eerst een vijftal minuten met het vel naar beneden, tot het vel krokant is. Bak vervolgens nog 2 à 3 minuten op de andere zijde.
- Snij de zalm in grove stukken. Leg de zalm op de bladspinazie en fijn gesneden venkel.
- Breng op smaak met de vinaigrette.
- Werk het gerecht af met de gemarineerde ui, dille, geroosterde sesamzaadjes, citroensap en een beetje citroenzeste.