Zoek
Gegrilde groenten en kip

Kwistig met kruiden: geroosterde kip met gegrilde groenten

Gegrilde groenten en kip

Op zoek naar een zuiders zomergerecht? Hier stopt je zoektocht. Dankzij dit recept waan je je meteen op een Italiaans terras. En het is bovendien nog heerlijk gezond. Buon appetito!

Frisse Slaatjes
30 minuten

Ingredients

Aantal personen 1

Vandemoortele® Arachideolie

Vandemoortele® Vinaigrette met Fijne Kruiden

1
halve puntpaprika
1
halve courgette
1
tros kerstomaatjes
1
pastinaak
1
lookbol

Rucola

Platte peterselie

Bieslook

Verse oregano

Kleine blaadjes zuring of jonge sla

20
g

Parmezaan

Cayennepeper, paprika, peper en zout

Kipfilet 

Bereiding

  1. Snij de courgette in plakjes en de puntpaprika in stukjes. Besprenkel de courgette en puntpaprika met de olie en rooster ze op een grillplaat/in een grillpan.
  2. Verwarm de oven tot 180°C. Vet een ovenschaal in met de olie en leg hier de gewassen lookbol en pastinaak in. Laat 30 tot 45 minuten garen in de oven.
  3. Pel de lookbol en snij in stukjes. Bestrooi met fleur de sel, paprikapoeder en cayennepeper.
  4. Wentel de kerstomaatjes met steeltje door de olie en bestrooi met fleur de sel en warm zo’n 3 minuten op in de oven.
  5. Snij de kipfilet in kleine stukjes en kruid af met peper en zout. Rooster de stukjes kipfilet op een grillplaat/in een grillpan.
  6. Lepel de vinaigrette op het bord en smeer open.
  7. Schik de lauwe groenten en kip op het bord. Werk af met verse kruiden, bieslookstaafjes en krullen Parmezaanse kaas.

Twist

Eet je graag vegetarisch? Bereid dit gerecht met tofu.

Ook lekker