Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Grissini met maanzaadjes: eindeloos knapperig

Grissini

Geen aperitief compleet zonder ‘soepstengels’. Het eeuwenoude Italiaanse recept vergt wat van je geduld.  Maar daarom hoef je niet meteen voor een kant-en-klare variant naar de supermarkt te rennen. Met bladerdeeg en wat maanzaadjes maak je in een handomdraai zelf lekkere grissini in je oven. Heerlijk en eindeloos knapperig. Buon appetito!

Ingrediënten

Aantal personen 4

1
pak bladerdeeg
Maanzaadjes

Bereiding

  1. Rol het plak bladerdeeg uit op een snijplank en snijd het in lange reepjes van ongeveer twee centimeter breed.
  2. Rol deze reepjes heen en weer tot je lange sliertjes van een halve centimeter overhoudt.
  3. Leg de sliertjes voorzichtig op een bakplaat, bestrijk ze met zonnebloemolie en bestrooi met maanzaadjes. De perfecte hoeveelheid? Die bepaal jij zelf.
  4. Bak de sliertjes acht minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Als ze goudbruin kleuren en stevig zijn, kun je er bijna van beginnen smullen. Laat ze nog even afkoelen.
Vandemoortele zonnebloemolie - Vandemoortele huile de tournesol

Zonnebloemolie

Een olie waar je veel culinaire kanten mee uit kan? Vandemoortele® Zonnebloemolie natuurlijk! Ontdek er hier meer over.

Meer info

Twist

Kan er nooit genoeg kaas zijn voor jou? Bestrooi je grissini dan met Parmezaanse kaas. Zuivels lekker!

Parmezaan met schraper - Parmesan avec grattoir

Ook lekker

Alle recepten
Tempura van groenten - Tempura de légumes

Knapperige tempura van groenten

Zin in een oosters voorgerechtje? Met tempura waag je je aan de Japanse keuken. Je hebt echter geen exotische ingrediënten nodig...

Gefrituurde avocado - Avocat frit

Verrassend lekker: gefrituurde avocado

Avocado is een van de hipste vruchten van het moment. Een perfect rijpe avocado is heerlijk om zo uit te lepelen met wat zout en...

Gefrituurde olijven - Olives frites

Heerlijk hapje: gevulde en gefrituurde olijven

Olijven zijn op zich al een verfijnd aperitiefhapje, maar wist je al dat ze ook bijzonder veelzijdig zijn? Niet alleen heb je...