Zoek
Grissini

Grissini met maanzaadjes: eindeloos knapperig

Grissini

Geen aperitief compleet zonder ‘soepstengels’. Het eeuwenoude Italiaanse recept vergt wat van je geduld.  Maar daarom hoef je niet meteen voor een kant-en-klare variant naar de supermarkt te rennen. Met bladerdeeg en wat maanzaadjes maak je in een handomdraai zelf lekkere grissini in je oven. Heerlijk en eindeloos knapperig. Buon appetito!

Fijne Krokantjes
10 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

Vandemoortele® Arachideolie

1

pak bladerdeeg

Maanzaadjes

Bereiding

  1. Rol het plak bladerdeeg uit op een snijplank en snijd het in lange reepjes van ongeveer twee centimeter breed.
  2. Rol deze reepjes heen en weer tot je lange sliertjes van een halve centimeter overhoudt.
  3. Leg de sliertjes voorzichtig op een bakplaat, bestrijk ze met arachideolie en bestrooi met maanzaadjes. De perfecte hoeveelheid? Die bepaal jij zelf.
  4. Bak de sliertjes acht minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Als ze goudbruin kleuren en stevig zijn, kun je er bijna van beginnen smullen. Laat ze nog even afkoelen.

Twist

Kan er nooit genoeg kaas zijn voor jou? Bestrooi je grissini dan met Parmezaanse kaas. Zuivels lekker!
Parmezaan met schraper - Parmesan avec grattoir

Ook lekker