Zoek
Gefrituurde avocado - Avocat frit

Verrassend lekker: gefrituurde avocado

Gefrituurde avocado - Avocat frit

Avocado is een van de hipste vruchten van het moment. Een perfect rijpe avocado is heerlijk om zo uit te lepelen met wat zout en citroensap. Maar evengoed maak je er guacamole mee, of zelfs chocomousse! In dit recept houden we het echter bij een krokant aperitiefhapje.

Fijne Krokantjes
30 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

2
rijpe avocado
200
g

bloem

100
g

paneermeel

100
g

panko

eiwit van 2 eieren

1
limoen

koriander

Bereiding

  1. Verhit de friteuse tot 160°C.
  2. Snij de avocado’s in de lengte in twee en verwijder de pit. Tip: hak met een scherp mes in één keer in de pit, alsof het een hakbijl is. Trek de pit vervolgens voorzichtig uit de avocado.
  3. Haal de helften voorzichtig leeg met een eetlepel. 
  4. Snij de avocadohelften in reepjes van 1 cm dik.  
  5. Wentel de reepjes eerst in de bloem en vervolgens in het eiwit. 
  6. Rol ze in de mengeling van paneermeel en panko.
  7. Kruid af met peper en zout.
  8. Frituur de avocadoreepjes tot de korst goudbruin is. 
  9. Serveer de avocadoreepjes met een dip en werk af met een schijfje limoen en een paar blaadjes koriander. 

Twist

Een frisse toets geven aan dit hapje? Voeg dan wat zeste van limoen toe aan het mengsel van paneermeel en panko.
Limoen - Citron vert

Ook lekker