Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Kruidenmayonaise

Niets is zo onweerstaanbaar als de heerlijke aroma’s van verse tuinkruiden, dus jouw groene kruidenmayonaise is dat ook. Deze blikvanger is verrassend lekker én klaar in een handomdraai. Bovendien is de kruidenmayonaise zo veelzijdig dat hij bij vrijwel alle gerechten past. Hak alvast je favoriete verse kruiden en eet smakelijk! 

Ingrediënten

Aantal personen 4

300
ml Vandemoortele® Zonnebloemolie 
2
eidooiers
1 el
azijn (of citroensap verdund met eenzelfde hoeveelheid theelepel water ) 
1 el
mosterd
peper en zout
handvol verse groene kruiden (bv: kervel, peterselie en bieslook) 

Bereiding

Belangrijk: zorg ervoor dat je ingrediënten op kamertemperatuur zijn. 
  1. Doe de eidooiers en de mosterd in een middelgrote kom. Klop de ingrediënten los met je klopper.
  2. Roer de azijn (of het citroensap) druppelsgewijs onder het mengsel. 
  3. Voeg de zonnebloemolie in kleine scheutjes aan de mayonaise toe, terwijl je zachtjes blijft roeren. Zodra het mengsel dikker wordt, giet je de olie in een dun straaltje.
  4. Klop krachtig met de klopper, zodat de olie goed opgenomen wordt en snel bindt met de rest. 
  5. Proef, en kruid naar smaak met peper en zout.
  6. Hak de kervel, peterselie en bieslook fijn. 
  7. Meng de kruiden door de mayonaise. Klaar! 

Zonnebloemolie

Een olie waar je veel culinaire kanten mee uit kan? Vandemoortele® Zonnebloemolie natuurlijk! Ontdek er hier meer over.

Meer info

Twist

Als je andere kruiden wilt gebruiken, kan dat natuurlijk ook. Combineer dit recept naar hartenlust met je favoriete tuinkruiden!

Dille

Ook lekker

Alle recepten

Italiaanse salsa verde

Wil je een extra zomerse toets toevoegen aan een van je gerechten? Wat dacht je van een lekkere salsa verde? Dat is een...

Heerlijke hummus 

Vegetariërs kennen deze puree van kikkererwten ongetwijfeld al, maar ook voor vleeseters is hummus een heerlijke spread op brood...

Ansjovismayonaise 

Op zoek naar mayonaise met wat meer pit? Dit recept met ansjovis en chilipeper is er een voor durvers! Al kun je natuurlijk...