Zoek
Slaatje - Salade

Frisse slaatjes: 4 tips voor de lekkerste salade

Slaatje - Salade

Het leven is zo leuk als je het zelf maakt. Een waarheid als een koe die ook voor slaatjes opgaat. Zijn salades dus saai? Neen! Je kunt ze zo lekker en verrassend maken als je zelf wil. Gewoon de juiste toppings toevoegen en je hebt in een mum van tijd het beste slaatje ter wereld! In deze blog kun je alvast inspiratie opdoen voor een verrassende én verfrissende salade.

Een bont allegaartje

In een salade kun je meer dan enkel ijsbergsla gebruiken. Zo is een slaatje veel origineler als je verschillende soorten sla door elkaar gebruikt. Ook daarbij hoef je het niet bij de klassiekers te houden: wat dacht je van bladgroenten zoals andijvie, spinazie, postelein of raapsteel? Er bestaan heel wat verschillende soorten salade die je nog kunt ontdekken. Heb je bijvoorbeeld al gehoord van mizuna, tatsoi, citroenblad, vogelmuur of schaperzuring? Allemaal zeker het proberen waard!

Kruiden zijn key

Naast verschillende soorten salade en bladgroenten, kun je je slaatje ook pimpen door er de juiste kruiden aan toe te voegen. Daarmee doelen we niet op een snuifje peper en zout – al mag dat zeker ook! – maar wel takjes groene kruiden, zoals koriander, citroenmelisse, peterselie, dragon, basilicum … Eigenlijk kun je alle kruiden toevoegen die je wil. Wil je je slaatje een frisse toets geven? Voeg dan wat gehakte pepermunt toe!

Slaatje aardbei - Salade fraîches

Fris en fancy met fruit

Bestaan jouw salades voornamelijk uit groenten? Waarom voeg je niet eens wat fruit toe? Lekker verrassend én ook nog eens erg verfrissend. Daarbij hoef je het niet te houden bij de klassieker ‘appeltjes met geitenkaas’, maar kun je ook kiezen voor blauwe bessen, peer, watermeloen, aardbeien, bramen … Als je graag wat pit in je slaatje hebt, zijn ook fijngesneden gekonfijte citroenen zeker een aanrader!

Vinaigrette voor extra smeuïgheid

Hét ingrediënt om je slaatje echt een smaakboost te geven, is natuurlijk een goeie vinaigrette. Bovendien kun je zo de nodige variatie in je salades steken. Tip: als je je slaatje op voorhand klaarmaakt voor je lunch, hou je vinaigrette dan apart. Op die manier zorg je ervoor dat de salade lekker fris blijft.

Related recipes