Zoek

Verrassend fris: salade van pompelmoes, feta en gemarineerde venkel

Venkel is heerlijk bij een mootje zalm of kabeljauw. Maar wist je dat het ook de perfecte hoofdrolspeler is in een verfrissende salade? Een origineel recept dat ongetwijfeld op je favorietenlijstje belandt!

Frisse Slaatjes
20 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

3
eetlepel

Vandemoortele® Multicooking Olie

2
roze pompelmoes
1
venkel
100
g

feta kaas

60
g

walnoten

Enkele takjes kervel en bieslook

1
eetlepel

honing

100
g

salademengeling van veldsla, radicchio en witloof

Zout en versgemalen peper

Bereiding

  1. Haal de schil van de pompelmoes en snijd boven een kom de partjes van tussen de vliesjes los. Vang het sap op.
  2. Snij de venkel in heel dunne reepjes, met gebruik van een mandoline of een scherp mes. Leg de reepjes op een plat bord.
  3. Besprenkel de venkel met het pompelmoessap, de honing en de olie. Kruid met zout en laat even marineren gedurende 5 à 8 minuten.
  4. Verkruimel de feta. 
  5. Hak de kervel en bieslook fijn. 
  6. Hak de walnoten grof.
  7. Meng de sla, gemarineerde venkel, pompelmoes, feta en walnoten in een kom. Kruid af met versgemalen peper.
  8. Werk af met de kervel, bieslook en de vinaigrette.

Twist

Rooster de venkelpartjes voor een hartige/warme salade. Besprenkel de venkel met pompelmoessap en honing van zodra hij uit de oven komt.

Ook lekker