Zoek

Lekker crunchy: salade van rode appel, gebakken kip, rode ui en radijs

Gebakken kip en appel, dat is steeds een winnende combinatie. Voeg wat pittige radijsjes toe en je hebt een smakelijke voltreffer beet. Wedden dat deze schotel in geen tijd verorberd wordt?

Frisse Slaatjes
20 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

300
g

geroosterde sneetjes kippenfilets

2
rode appel
1
rode ui
8
radijs
100
g

rucola

Verse tuinkruiden, zoals bieslook, kervel en peterselie

30
g

amandelschilfers

40
g

walnoten

Rode peper en zout

Bereiding

  1. Snij de rode appels in fijne plakjes.
  2. Schik de plakjes appel op een bord samen met de sneetjes kip.
  3. Snij de radijsjes en rode ui in fijne ringen. Dresseer de radijsjes en ui over het bord.  
  4. Pimp de salade met rucola en verse tuinkruiden.
  5. Plet de walnoten. Rooster de geplette noten samen met de amandelschilfers in een droge pan. Strooi over de salade.
  6. Kruid goed af met peper en zout.
  7. Breng op smaak met de yogorette.

Twist

Heel lekker met gebakken broodcroutons!

Ook lekker