Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Lekker crunchy: salade van rode appel, gebakken kip, rode ui en radijs

Gebakken kip en appel, dat is steeds een winnende combinatie. Voeg wat pittige radijsjes toe en je hebt een smakelijke voltreffer beet. Wedden dat deze schotel in geen tijd verorberd wordt?

Ingrediënten

Aantal personen 4

300 g
geroosterde sneetjes kippenfilets
2 rode appels
1 rode ui
8 radijzen
100 g
rucola
Verse tuinkruiden, zoals bieslook, kervel en peterselie
30 g
amandelschilfers
40 g
walnoten
Rode peper en zout

Bereiding

  1. Snij de rode appels in fijne plakjes.
  2. Schik de plakjes appel op een bord samen met de sneetjes kip.
  3. Snij de radijsjes en rode ui in fijne ringen. Dresseer de radijsjes en ui over het bord.  
  4. Pimp de salade met rucola en verse tuinkruiden.
  5. Plet de walnoten. Rooster de geplette noten samen met de amandelschilfers in een droge pan. Strooi over de salade.
  6. Kruid goed af met peper en zout.
  7. Breng op smaak met de yogorette.
Yogorette

Vinaigrette Yogorette Fijne Kruiden

Een smaakvol extraatje. Verfijnde, zachte vinaigrette met yoghurt en toch boordevol smaak.

Meer info

Twist

Heel lekker met gebakken broodcroutons!

Ook lekker

Alle recepten

Verrassend fris: salade van pompelmoes, feta en gemarineerde venkel

Venkel is heerlijk bij een mootje zalm of kabeljauw. Maar wist je dat het ook de perfecte hoofdrolspeler is in een verfrissende...

Slaatje witloof - Salade de chicons

Heerlijk zacht slaatje met witloof 

Witloof is een écht Belgisch product dat voor het eerst in een Brusselse kelder werd geteeld. Iedereen kent witloof met ham en...

Salade van avocado, gerookte zalm en kerstomaatjes

Een avocado is voedzaam, lekker romig en heeft een subtiele smaak. Je perfecte handlanger dus bij het maken van een heerlijk...