Zoek
Geroosterde trostomaatjes -  Tomates de vigne grillées

Trostomaatjes in de oven 

Geroosterde trostomaatjes -  Tomates de vigne grillées

Kleine tomaatjes die je met tak en al koopt? Dat zijn trostomaatjes. Trostomaatjes hebben een vollere smaak dan die van gewone tomaten omdat ze langer aan de plant mogen rijpen dan de losse varianten. Er zijn tegenwoordig talloze soorten trostomaten beschikbaar, maar ze zijn allemaal even gezond. Daar zorgen de hoeveelheden vitamine C, zink, calcium, ijzer en antioxidanten wel voor. Reden genoeg om dit recept uit te proberen, dus!

Side Dishes
30 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

2
el

Vandemoortele® Arachideolie

10
blaadje

basilicum 

25

zeer rijpe trostomaatjes  

1
tl

verse tijm 

4
teentje

knoflook, in plakjes

peper en zout 

Bereiding

  1. Leg de trostomaatjes met steel in een ovenschaal.  
  2. Verdeel de basilicum, tijm, knoflook, zout en peper over de tomaatjes en overgiet met de arachideolie. 
  3. Zet de schaal 15-20 minuten in de oven op 220°C. 

Twist

Een beetje veel tomaatjes klaargemaakt? Geen probleem! Je kunt ze namelijk ook gebruiken als aperitiefhapje of in een slaatje.
Mengeling kerstomaatjes - Mélange de tomates cerises

Ook lekker