Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Trostomaatjes in de oven 

Kleine tomaatjes die je met tak en al koopt? Dat zijn trostomaatjes. Trostomaatjes hebben een vollere smaak dan die van gewone tomaten omdat ze langer aan de plant mogen rijpen dan de losse varianten. Er zijn tegenwoordig talloze soorten trostomaten beschikbaar, maar ze zijn allemaal even gezond. Daar zorgen de hoeveelheden vitamine C, zink, calcium, ijzer en antioxidanten wel voor. Reden genoeg om dit recept uit te proberen, dus!

Ingrediënten

Aantal personen 4

2 el
Vandemoortele® Olijfolie Classico 
10 blaadjes
basilicum 
25
zeer rijpe trostomaatjes  
1 tl
verse tijm 
4 teentjes
knoflook, in plakjes
peper en zout 

Bereiding

  1. Leg de trostomaatjes met steel in een ovenschaal.  
  2. Verdeel de basilicum, tijm, knoflook, zout en peper over de tomaatjes en overgiet met de classico olijfolie. 
  3. Zet de schaal 15-20 minuten in de oven op 220°C. 

Olijfolie Classico 

Op zoek naar een zachtere toetst dan extra vierge olijfolie voor je warme bereidingen? Die vind je bij Vandemoortele®...

Meer info

Twist

Een beetje veel tomaatjes klaargemaakt? Geen probleem! Je kunt ze namelijk ook gebruiken als aperitiefhapje of in een slaatje.

Ook lekker

Alle recepten
Thumbnail

Puree van aardappelen, knoflook en peterselie 

Wist je al dat aardappelpuree in de 18e eeuw uitgevonden werd door de Franse legerapotheker Parmentier? Het gerecht is sindsdien...

Thumbnail

Puree van zoete aardappel 

Aardappelpuree is in heel wat huishoudens een echte klassieker. Niet verwonderlijk als je weet dat bijna elke streek haar eigen...

Thumbnail

Frietjes van vergeten groenten 

Ben je klaar voor een verrassende variant op je geliefde frietjes? Of ben je op zoek naar een koolhydraatarm gerechtje? Probeer...