Zoek
Aardappelpurree - Purée de pommes de terre

Puree van aardappelen, knoflook en peterselie 

Aardappelpurree - Purée de pommes de terre

Wist je al dat aardappelpuree in de 18e eeuw uitgevonden werd door de Franse legerapotheker Parmentier? Het gerecht is sindsdien niet meer weg te denken uit de Vlaamse keuken, maar ook in onze buurlanden en zelfs in Griekenland smullen ze ervan. In sommige gevallen worden de aardappelen door een roerzeef gedraaid, maar in dit gerecht prakken we ze met een pureestamper. En voor een verrassende frisse toets voegen we er knoflook en peterselie aan toe.

Side Dishes
30 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

4
el
Vandemoortele® Huile pour Multicooking
1
kg
vastkokende aardappelen 
1
mooie bussel bladpeterselie 
2
teentje
knoflook
200
ml
melk
1
ei
peper en zout
nootmuskaat

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in gezouten water gaar. 
  2. Hak het knoflookteentje en de peterselie fijn. 
  3. Giet de aardappelen af en prak ze fijn met een pureestamper. 
  4. Doe de olie, het eitje en de melk bij de aardappelen en meng tot alles smeuïg wordt. 
  5. Breng op smaak met de knoflook en gehakte peterselie. 
  6. Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Twist

Vervang de helft van de aardappelen door knolselder in het recept voor een lekkere variant!
Knolselder - Céleri-rave

Ook lekker