Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Puree van aardappelen, knoflook en peterselie 

Wist je al dat aardappelpuree in de 18e eeuw uitgevonden werd door de Franse legerapotheker Parmentier? Het gerecht is sindsdien niet meer weg te denken uit de Vlaamse keuken, maar ook in onze buurlanden en zelfs in Griekenland smullen ze ervan. In sommige gevallen worden de aardappelen door een roerzeef gedraaid, maar in dit gerecht prakken we ze met een pureestamper. En voor een verrassende frisse toets voegen we er knoflook en peterselie aan toe.

Ingrediënten

Aantal personen 4

4 el
Vandemoortele® Olijfolie Classico 
1 kg
vastkokende aardappelen 
1
mooie bussel bladpeterselie 
2 teentjes
knoflook
200 ml
melk
1
ei
peper en zout
nootmuskaat

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in gezouten water gaar. 
  2. Hak het knoflookteentje en de peterselie fijn. 
  3. Giet de aardappelen af en prak ze fijn met een pureestamper. 
  4. Doe de classico olijfolie, het eitje en de melk bij de aardappelen en meng tot alles smeuïg wordt. 
  5. Breng op smaak met de knoflook en gehakte peterselie. 
  6. Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Olijfolie Classico 

Op zoek naar een zachtere toetst dan extra vierge olijfolie voor je warme bereidingen? Die vind je bij Vandemoortele®...

Meer info

Twist

Vervang de helft van de aardappelen door knolselder in het recept voor een lekkere variant!

Ook lekker

Alle recepten
Thumbnail

Puree van zoete aardappel 

Aardappelpuree is in heel wat huishoudens een echte klassieker. Niet verwonderlijk als je weet dat bijna elke streek haar eigen...

Thumbnail

Frietjes van vergeten groenten 

Ben je klaar voor een verrassende variant op je geliefde frietjes? Of ben je op zoek naar een koolhydraatarm gerechtje? Probeer...

Thumbnail

Geroosterde aubergine 

Aubergine is een fantastisch veelzijdige groente. Of je ze nu wil bakken, grillen of verwerken in een ovenschotel, het kan...