Zoek
ossobuco

Ossobuco? Dat maak je zo!

ossobuco

Doet ossobuco je meteen wegdromen naar zuiderse oorden? Da’s helemaal zo gek nog niet: ossobuco, ook wel ‘osso buco’ geschreven, is namelijk een echt Italiaans gerecht dat zijn oorsprong in Milaan kent. Met dit recept tover je het zo zelf op je bord. Buon appetito!

Echte Smaakmakers
60 minuten

Ingredients

Number of persons 4

Vandemoortele® Arachideolie
4
stuk
kalfsschenkel
1
liter
tomatensaus
2
wortel
1
selderstuk
1
ajuin
2
teentje
look
100
ml
witte wijn
Parmezaanse kaas
Peper en zout
Bloem
Basilicum

Bereiding

  1. Bestuif de kalfsschenkel met wat bloem en kruid af met peper en zout.
  2. Snij de selder, wortel, ajuin in stukjes en plet de look.
  3. Stoof de gesnipperde ui, wortel, selder en geplette look in de arachideolie.
  4. Voeg de kalfsschenkel toe en bak aan alle kanten mooi bruin.
  5. Blus met de witte wijn en de tomatensaus.
  6. Laat het geheel een uur tot anderhalf uur pruttelen in de oven op 180°C.
  7. Kruid naar smaak en werk af met de basilicum en schilfers Parmezaanse kaas.
  8. Serveer met pasta.

Twist

Geen fan van pasta? Ossobuco is ook heerlijk met risotto.
risotto

Ook lekker