Zoek
Lekker gezond: gebakken zalm met sesamkorst

Lekker gezond: gebakken zalm met sesamkorst

Lekker gezond: gebakken zalm met sesamkorst

Als je op zoek bent naar iets lekkers én gezonds, is zalm zeker een goed idee. De vis smaakt niet alleen heerlijk, maar zit bovendien boordevol omega 3. Zin om je zalm eens een twist te geven? Dan is dit recept voor gebakken zalm met sesamkorst ideaal!

Time for Tapas
30 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

Vandemoortele® Arachideolie

4
zalmmootje

Chilipeper

Sesamzaadjes

Rode ui

Witte wijnazijn

Dille

Vandemoortele® Vinaigrette Yogorette

Bereiding

  1. Snij de zalmmoten in stukjes en kruid ze met chilipeper.
  2. Rol de stukjes zalm in de sesamzaadjes, en vervolgens in de olie.
  3. Laat een korstje op de zalm komen in de oven op 180 °C.
  4. Snij de rode ui in fijne ringen en marineer in de witte wijnazijn.
  5. Haal de zalm uit de oven, werk af met de rode ui en bestrooi met wat dille.
  6. Breng op smaak met de vinaigrette.

Twist

Eet je liever witte vis? Vervang de zalm dan door kabeljauw of dorade.
Witte vis

Ook lekker