Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Krokant en kruidig: gefrituurde kabeljauw

Krokant en kruidig: gefrituurde kabeljauw

In Engeland hebben ze fish and chips, in Nederland Kibbeling … Laat het duidelijk zijn: iedereen is gek op gefrituurde vis. Met dit eenvoudige recept kun ook jij in een-twee-drie genieten van een lekker stukje gefrituurde kabeljauw.

Ingrediënten

Aantal personen 4

Vandemoortele® Frituurolie Lekker Gezond
4 stukken
kabeljauw
1 ei
Dille
Peper en zout
Panko

Bereiding

  1. Snij de kabeljauw in stukken.
  2. Klop het ei los.
  3. Meng de dille door de panko en kruid af met peper en zout.
  4. Haal de stukjes kabeljauw door het losgeklopt ei, en wentel ze vervolgens door de panko.
  5. Frituur de kabeljauw op 175°C tot hij een mooi bruin korstje heeft.

Frituurolie Lekker Gezond

Hou je het graag gezond, maar kan een gefrituurd hapje je wel smaken? Met de frituurolie Lekker Gezond zit je goed!

Meer info

Twist

Hou je meer van schaaldieren? Vervang de kabeljauw dan door scampi’s!

gefrituurde scampi

Ook lekker

Alle recepten
Tour d’aubergine à la mozzarella

Stapelen maar: auberginetorentjes met mozzarella

Gek op groentelasagne, maar heb je niet altijd de moed om aan het uitgebreide recept te beginnen? Dan is dit auberginetorentje...

haloumi perzik spiesjes

Zoete en hartige brochette van halloumi met perzik

Vegetariërs zijn al lang gewonnen voor halloumi, een traditionele Cypriotische geitenkaas. Deze kaassoort smelt niet als je hem...

saté zalm asperges

Saté van gegrilde zalm met asperges

Wat is er nóg beter dan een sappig stukje vlees op de barbecue? Een verse moot zalm, heerlijk gegrild op het vel! Zelfs...