Zoek

Hummus met pittige kruidenolie

Krijg je gasten over de vloer of wil je zelf genieten van een film met wat lekkere snacks? Tortilla chips met een zelfgemaakte hummus om te dippen is de perfecte partner om jouw avond goed in te zetten.

Time for Tapas
45 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

400
g

kikkererwten

1
teentje

knoflook

2
el

limoen

Platte peterselie

Handvol munt

50
g

kappertjes

Rode pepertje

Tortilla's

Bereiding

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en pureer deze samen met de look.
  2. Voeg het citroensap toe en de helft van de olie.
  3. Pureer in een andere kom de peterselie, de munt, de kappertjes en de andere helft van de olie.
  4. Meng alles samen en kruid bij. Voeg wat snippers van het rode pepertje toe.
  5. Serveer met gebakken tortillas.

Twist

Geen tortilla’s in huis? Maak zelf je grissini
Grissini

Ook lekker