Zoek

Hummus met pittige kruidenolie

Krijg je gasten over de vloer of wil je zelf genieten van een film met wat lekkere snacks? Tortilla chips met een zelfgemaakte hummus om te dippen is de perfecte partner om jouw avond goed in te zetten.

Ingrediënten

Aantal personen 4

400 g
kikkererwten
1 teentje
knoflook
2 el
limoen
Platte peterselie
Handvol munt
50 g
kappertjes
Rode pepertje
Tortilla's

Bereiding

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en pureer deze samen met de look.
  2. Voeg het citroensap toe en de helft van de olie.
  3. Pureer in een andere kom de peterselie, de munt, de kappertjes en de andere helft van de olie.
  4. Meng alles samen en kruid bij. Voeg wat snippers van het rode pepertje toe.
  5. Serveer met gebakken tortillas.

Twist

Geen tortilla’s in huis? Maak zelf je grissini

Grissini

Ook lekker

Alle recepten
Grissini

Grissini met maanzaadjes: eindeloos knapperig

Geen aperitief compleet zonder ‘soepstengels’. Het eeuwenoude Italiaanse recept vergt wat van je geduld. Maar daarom hoef je...

Gefrituurde avocado - Avocat frit

Verrassend lekker: gefrituurde avocado

Avocado is een van de hipste vruchten van het moment. Een perfect rijpe avocado is heerlijk om zo uit te lepelen met wat zout en...

Gribichesaus - Sauce gribiche

Gribichesaus: een verrassende smaakmaker

Op zoek naar een verrassende smaakmaker? Met gribichesaus combineer je het beste van twee werelden: romige mayonaise en kruidige...