Zoek

Homemade muëslirepen

Ze zijn populair als gezond tussendoortje. En waarom zou je ze in de winkel kopen als je ze even gemakkelijk zelf kan maken? Het grote voordeel? Je doet erin wat je wil! Extra zonnebloempitten? Kan! Liever geen rozijnen? Dan laat je ze eruit. Jouw powersnack smaakt nog beter als je hem zelf maakt.

Zoete Zondes
45 minuten

Ingredients

Aantal personen 8

160
ml
Vandemoortele® Mäisolie
350
g
havermout 
150
g
gehakte noten (bijvoorbeeld walnoten en cashewnoten)
40
g
sesamzaadjes
160
g
honing
120
g
gepelde zonnebloempitten en rozijnen (optioneel)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.  Bekleed een schaal met bakpapier en vet wat in, ook de randen.
  2. Schep de havermout in een grote kom en voeg de gehakte noten, sesamzaadjes en eventueel de gepelde zonnebloempitten en rozijnen toe en meng dit goed door elkaar. Meng in een andere kom de honing met de olie.
  3. Voeg het honingmengsel toe aan de havermout en meng dit goed door. Verspreid het havermoutmengsel over de met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bak 30 minuten. Haal uit de oven, laat afkoelen en snij in repen. Je kan de repen ongeveer 2 weken bewaren.

Twist

Wat dacht je van wat gesmolten witte chocolade als heerlijk zoete afwerking?
witte chocolade

Ook lekker