Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Heerlijk smeuïge appelcake 

Appelcake - Cake aux pommes

Wie houdt er niet van appelcake? Met dit recept wordt zelf cake bakken eenvoudiger dan ooit. Én na het bakken, ruikt je huis heerlijk naar appelcake!

Ingrediënten

Aantal personen 4

200 g
suiker
50 ml
melk
4
eieren
125 g
zelfrijzend bakmeel
125 g
amandelpoeder
1
citroen
1
vanillestokje
1 tl
kaneel
4
appels
1 snuifje
zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C.
  1. Schil de appels en snijd ze in blokjes. 
  2. Klop de eieren en de suiker met een mixer tot een romig en schuimig geheel. Zet de klopper iets lager en giet er beetje bij beetje de zonnebloemolie bij tot je een glanzend beslag krijgt. Voeg de melk toe.  
  3. Zeef het zelfrijzend bakmeel en het amandelpoeder. Meng het met een spatel voorzichtig door het eimengsel.  
  4. Rasp een citroen en voeg de zeste toe, samen met een beetje sap.  
  5. Meng het gesneden fruit door het beslag. Bewaar wat losse blokjes voor bovenop de cake.  
  6. Breng het beslag verder op smaak met een snuifje zout en kaneel. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden, haal het merg eruit en voeg dit toe aan het beslag. 
  7. Vet de cakevorm in met de olie. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Giet het beslag in de vorm.  
  8. Bak de cake tussen de 50 en 60 minuten. Prik met een vork in de cake. Blijft er geen deeg aan hangen? Dan is hij klaar. Haal hem uit de oven en laat nog 10 minuten afkoelen in de vorm.  
Vandemoortele zonnebloemolie - Vandemoortele huile de tournesol

Zonnebloemolie

Een olie waar je veel culinaire kanten mee uit kan? Vandemoortele® Zonnebloemolie natuurlijk! Ontdek er hier meer over.

Moore info

Twist

Mag je appelcake een beetje crunchy zijn? Voeg dan nog wat nootjes toe aan het recept. Succes verzekerd!

Walnoten - Noix

Ook lekker

Alle recepten
Crunchy chocopasta - Pâte à tartiner crunchy au chocolat

Crunchy chocopasta 

Chocoladepasta is een echte klassieker op je boterhammen. Maar in de meeste varianten zit er wel erg weinig échte chocolade. Eens...

American pancakes met bosbessen - Pancakes à l'Américaine aux fruits des bois

American pancakes met bosbessen 

Amerikaanse pannenkoeken verschillen van de onze in die zin dat ze een stuk dikker zijn. Toch betekent dat niet dat ze een zware...

Crumble van bosbessen - Crumble aux fruits rouges

Overheerlijke crumble van bosbessen 

Crumble of kruimeltaart heeft zijn naam niet gestolen! Dit (vermoedelijk Britse) gebak bestaat uit een soort van kruimeldeeg dat...