Zoek
Appelcake - Cake aux pommes

Heerlijk smeuïge appelcake 

Appelcake - Cake aux pommes

Wie houdt er niet van appelcake? Met dit recept wordt zelf cake bakken eenvoudiger dan ooit. Én na het bakken, ruikt je huis heerlijk naar appelcake!

Zoete Zondes
meer dan 60 minuten

Ingredients

Number of persons 4

200
ml
Vandemoortele® Maïsolie
200
g
suiker
50
ml
melk
4
eieren
125
g
zelfrijzend bakmeel
125
g
amandelpoeder
1
citroen
1
vanillestokje
1
tl
kaneel
4
appels
1
snuifje
zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C.
  1. Schil de appels en snijd ze in blokjes. 
  2. Klop de eieren en de suiker met een mixer tot een romig en schuimig geheel. Zet de klopper iets lager en giet er beetje bij beetje de maïsolie bij tot je een glanzend beslag krijgt. Voeg de melk toe.  
  3. Zeef het zelfrijzend bakmeel en het amandelpoeder. Meng het met een spatel voorzichtig door het eimengsel.  
  4. Rasp een citroen en voeg de zeste toe, samen met een beetje sap.  
  5. Meng het gesneden fruit door het beslag. Bewaar wat losse blokjes voor bovenop de cake.  
  6. Breng het beslag verder op smaak met een snuifje zout en kaneel. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden, haal het merg eruit en voeg dit toe aan het beslag. 
  7. Vet de cakevorm in met de olie. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Giet het beslag in de vorm.  
  8. Bak de cake tussen de 50 en 60 minuten. Prik met een vork in de cake. Blijft er geen deeg aan hangen? Dan is hij klaar. Haal hem uit de oven en laat nog 10 minuten afkoelen in de vorm.  

Twist

Mag je appelcake een beetje crunchy zijn? Voeg dan nog wat nootjes toe aan het recept. Succes verzekerd!
Walnoten - Noix

Ook lekker