Zoek
Crunchy chocopasta - Pâte à tartiner crunchy au chocolat

Crunchy chocopasta 

Crunchy chocopasta - Pâte à tartiner crunchy au chocolat

Chocoladepasta is een echte klassieker op je boterhammen. Maar in de meeste varianten zit er wel erg weinig échte chocolade. Eens je dat geheim kent, is je eigen chocopasta maken kinderspel. Bovendien kun je naar hartenlust variëren. In dit recept gebruiken we bijvoorbeeld cashewnoten als basis en voegen we op het einde bresiliennenootjes toe voor een smeuïg en crunchy resultaat. Wedden dat dit je favoriete broodbeleg wordt?

Zoete Zondes
30 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

1
el

Vandemoortele® Zonnebloemolie

400
g

geroosterde cashewnoten

100
g

gesmolten melkchocolade 

4
el

bresiliennenootjes 

Bereiding

  1. Mix de cashewnoten samen met de zonnebloemolie in een blender tot een gladde massa. Dit kan 8 tot 10 minuten duren.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie en roer onder de notenpasta. 
  3. Laat het mengsel opstijven in de koelkast.  
  4. Meng er de bresiliennenootjes onder. 
  5. Geniet van je zelfgemaakte chocopasta op de boterham. 

Twist

Ben je verlekkerd op witte chocolade? Gebruik dan witte in plaats van melkchocolade in je crunchy chocopasta.
Witte chocolade - Chocolat blanc

Ook lekker