Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Crunchy chocopasta 

Crunchy chocopasta - Pâte à tartiner crunchy au chocolat

Chocoladepasta is een echte klassieker op je boterhammen. Maar in de meeste varianten zit er wel erg weinig échte chocolade. Eens je dat geheim kent, is je eigen chocopasta maken kinderspel. Bovendien kun je naar hartenlust variëren. In dit recept gebruiken we bijvoorbeeld cashewnoten als basis en voegen we op het einde bresiliennenootjes toe voor een smeuïg en crunchy resultaat. Wedden dat dit je favoriete broodbeleg wordt?

Ingrediënten

Aantal personen 4

400 g
geroosterde cashewnoten
100 g
gesmolten melkchocolade 
4 el
bresiliennenootjes 

Bereiding

  1. Mix de cashewnoten samen met de arachideolie in een blender tot een gladde massa. Dit kan 8 tot 10 minuten duren.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie en roer onder de notenpasta. 
  3. Laat het mengsel opstijven in de koelkast.  
  4. Meng er de bresiliennenootjes onder. 
  5. Geniet van je zelfgemaakte chocopasta op de boterham. 
Vandemoortele arachideolie - Vandemoortele huile d'arachide

Arachideolie

Je beste grill- én wokmaatje? Arachideolie natuurlijk! Vandemoortele® vertelt er je alles over.

Meer info

Twist

Ben je verlekkerd op witte chocolade? Gebruik dan witte in plaats van melkchocolade in je crunchy chocopasta.

Witte chocolade - Chocolat blanc

Ook lekker

Alle recepten
American pancakes met bosbessen - Pancakes à l'Américaine aux fruits des bois

American pancakes met bosbessen 

Amerikaanse pannenkoeken verschillen van de onze in die zin dat ze een stuk dikker zijn. Toch betekent dat niet dat ze een zware...

Crumble van bosbessen - Crumble aux fruits rouges

Overheerlijke crumble van bosbessen 

Crumble of kruimeltaart heeft zijn naam niet gestolen! Dit (vermoedelijk Britse) gebak bestaat uit een soort van kruimeldeeg dat...

Wafels - Gauffres

Luchtige Brusselse wafels 

Wat is nu weer het verschil tussen Brusselse en Luikse wafels? De Brusselse variant is luchtig en krokant, terwijl de Luikse een...