Zoek

Guacamole

Een van de hipste dips van het moment is wellicht guacamole. Deze Mexicaanse dipsaus wordt traditioneel vaak met tomaat, chilipepers en ui bereid, maar in de westerse keuken voegt men er vaak zure room aan toe. Dit heerlijke recept houdt het zuivelvrij en is in een handomdraai klaar, als je tenminste rijpe avocado’s gebruikt. Hoe je die herkent? Door het steeltje bovenaan uit de vrucht te halen zodat een stukje van het vruchtvlees zichtbaar wordt. Als dat een mooie, geelachtige kleur heeft, is je avocado eetklaar!

Ingrediënten

Aantal personen 4

2
eetrijpe avocado’s 
1
limoen
2 el
koriander
2 el
Vandemoortele® Koolzaadolie
1 tl
chilivlokken 
zout en peper

Bereiding

  1. Snijd de avocado’s overlangs doormidden.  
  2. Verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. 
  3. Snijd het vruchtvlees in blokjes, of prak het fijn met een vork voor een smeuïger resultaat.
  4. Hak de verse koriander fijn en pers de limoen uit. 
  5. Voeg de koolzaadolie, koriander, chilivlokken en peper en zout naar smaak toe.

Twist

Gewone guacamole is uiteraard al dik oké. Maar als je zin hebt in meer, kun je hem verrijken door er wat look en stukjes tomaat aan toe te voegen.

Ook lekker

Alle recepten
Tortillakrokantjes - Croustillants de tortilla

Tortillakrokantjes: genieten van de eerste tot de laatste krak

Heb je een verrukkelijke salsa of guacamole staan, maar ontbreek je nog iets om mee te dippen? Maak dan zélf tortillachips. Veel...

Tomatensalsa - Salsa de tomates

Zomerse tomatensalsa

Is het zonnetje van de partij en wil je de zomer ook graag op je bord? Maak dan snel een frisse tomatensalsa. Makkelijk en o zo...