Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Geroosterde aubergine 

Aubergine is een fantastisch veelzijdige groente. Of je ze nu wil bakken, grillen of verwerken in een ovenschotel, het kan allemaal. Dankzij haar sponsachtige structuur, leent deze groente zich ook uitstekend voor marinades. Ze zit overigens vol vezels en mineralen en helpt je andere voedingsstoffen beter opnemen. Wat vaker aubergines op het menu zetten, is dus een goed idee. Om de ietwat bittere smaak te neutraliseren, is er een simpel trucje. Je ontdekt het hieronder!

Ingrediënten

Aantal personen 4

4 el
Vandemoortele® Olijfolie Classico 
2
aubergines
1
lente-ui
1
rode peper
1
knoflookteentje
1
peterselie 
2 el
honing
peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de aubergine in 2 helften en bestrooi met wat zout. Laat intrekken, spoel na 30 minuten af onder koud stromend water en dep droog. Zo vermijd je dat de groente bitter smaakt.
  2. Maak ondertussen een marinade door de knoflook, classico olijfolie, peterselie, honing en peper en zout te mengen.
  3. Strijk de aubergines in met de marinade en laat 25 à 30 min bakken in oven van 200°C met de gesneden kant naar beneden. Draai de aubergines de laatste 10 minuten om. 
  4. Werk af met lente-ui en rode peper. 

Olijfolie Classico 

Op zoek naar een zachtere toetst dan extra vierge olijfolie voor je warme bereidingen? Die vind je bij Vandemoortele®...

Meer info

Twist

Bedek de aubergines met plakjes mozzarella en zet ze nog even onder grill voor een extra smeuïg resultaat.

Ook lekker

Alle recepten

Aardappeltjes in de oven 

Met aardappelen kun je de lekkerste gerechten bereiden: puree, frietjes, gekookte patatjes, … Deze knollen vormen al sinds de 16e...

Gebraiseerde seizoensgroenten

Braiseren of smoren is een techniek waarmee je onder meer groenten en vlees boterzacht klaarmaakt. Vooral voor vezelrijke...

Trostomaatjes in de oven 

Kleine tomaatjes die je met tak en al koopt? Dat zijn trostomaatjes. Trostomaatjes hebben een vollere smaak dan die van gewone...