Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Gebraiseerde seizoensgroenten

Gebraiseerde seizoensgroenten - Légumes braisés

Braiseren of smoren is een techniek waarmee je onder meer groenten en vlees boterzacht klaarmaakt. Vooral voor vezelrijke groenten is deze techniek aangeraden, omdat je door gewoon koken niet altijd het gewenste resultaat krijgt. Hoewel je kunt investeren in een heuse braiseerpan, waarin je de groentes langzaam gaart, gaan we in dit recept gewoon aan de slag met de oven. Een recept dat iets meer tijd in beslag neemt, maar het resultaat is het dubbel en dik waard!

Ingrediënten

Aantal personen 4

seizoensgroenten
peper en zout
tijm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.
  1. Snijd de groenten in stukken van minstens 2,5 cm.
  2. Kook de groenten gaar in lichtgezouten water. 
  3. Spoel ze af onder stromend koud water. 
  4. Doe de voorgekookte groenten in een ovenschaal. 
  5. Kruid met peper, zout en tijm. 
  6. Besprenkel met arachideolie.
  7. Laat verder garen in de oven.
Vandemoortele arachideolie - Vandemoortele huile d'arachide

Arachideolie

Je beste grill- én wokmaatje? Arachideolie natuurlijk! Vandemoortele® vertelt er je alles over.

Meer info

Twist

Niet enkel zomergroenten, maar ook herfst- en wintergroenten zijn heerlijk als je ze op deze manier bereidt.

Wintergroenten -  Légumes d'hiver

Ook lekker

Alle recepten
Geroosterde trostomaatjes -  Tomates de vigne grillées

Trostomaatjes in de oven 

Kleine tomaatjes die je met tak en al koopt? Dat zijn trostomaatjes. Trostomaatjes hebben een vollere smaak dan die van gewone...

Aardappelpurree - Purée de pommes de terre

Puree van aardappelen, knoflook en peterselie 

Wist je al dat aardappelpuree in de 18e eeuw uitgevonden werd door de Franse legerapotheker Parmentier? Het gerecht is sindsdien...

Puree van zoete aardappelen - Purée de patates douces

Puree van zoete aardappel 

Aardappelpuree is in heel wat huishoudens een echte klassieker. Niet verwonderlijk als je weet dat bijna elke streek haar eigen...