Zoek

Gemarineerde courgettes met mozzarella

Op zoek naar een lekker bijgerecht voor bij de barbecue? De gele courgettes smaken hetzelfde als de groene en zorgen voor een extra zonnig kleurtje op je bord. Smakelijk! 

Ingrediënten

Aantal personen 4

Vandemoortele® Multicookingolie
2
groene courgettes
2
gele courgettes
1
teentje look
Zeste van 1 citroen
1
bol mozzarella  
1
potje basilicum
Zeezout
Zwarte peper

Bereiding

  1. Snij de uiteinden van de courgettes en snij met een dunschiller in lange plakken en besmeer die langs beide zijden met wat olie.
  2. Bak de courgettelinten langs beide kanten tot ze zacht en goudkleurig zijn en leg in een presentatieschotel.
  3. Pers of plet de knoflook fijn en fruit aan met wat citroenzeste. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  4. Zeef de olie en besprenkel ze over de courgetteschotel.
  5. Verdeel de mozzarella over de schotel en werk af met basilicumblaadjes.

Twist

Heb je het niet zo voor mozzarella? Vervang ze door Parmezaanse kaas.

parmezaanse kaas - fromage parmesan

Ook lekker

Alle recepten
Grissini

Grissini met maanzaadjes: eindeloos knapperig

Geen aperitief compleet zonder ‘soepstengels’. Het eeuwenoude Italiaanse recept vergt wat van je geduld. Maar daarom hoef je...

Zoete aardappelfrietjes - Frites de patates douces

Frietjes van zoete aardappel

Belgen zijn terecht verzot op frietjes. Heb je echter geen zin in gewone aardappelen, dan kun je ook met zoete aardappel aan de...