Zoek

Gebakken zalm met olijven en kappertjes

Broccolini, dat zijn geen kleine broccoli’s, maar een kruising tussen broccoli en een Chinese koolsoort. Wel even lekker als broccoli en ook de steeltjes zijn, net als bij broccoli super voedzaam en lekker. Altijd lekker bij zalm. De kappertjes en olijven geven dit gerecht een zuiders tintje.

Ingrediënten

Aantal personen 4

Vandemoortele® Arachideolie
600 g
zalm op vel
200 g
broccolini
1
citroen
Dille
Rood pepertje
70 g
groene olijven zonder pit
2 el
kappertjes 
125 g
kersentomaat
Peper
Zeezout

Bereiding

  1. Stoom de broccolini beetgaar.
  2. Snij de citroen in schijfjes, hak het rode pepertje fijn en snij de kerstomaten in stukjes.
  3. Leg de zalm samen met de broccolini in een ovenschaal met bakpapier.
  4. Leg daar bovenop de schijfjes citroen, snippers rode peper, olijven, kappertjes en de kerstomaatjes. Kruid af met peper en zeezout.
  5. Besprenkel met olie en bak 20 min. op 180°C.
 
Arachideolie

Arachideolie

Je beste grill- én wokmaatje? Arachideolie natuurlijk! Vandemoortele® vertelt er je alles over.

Meer info

Twist

Lekker met een smeuïge puree van tuinkruiden erbij!

Ook lekker

Alle recepten
American pancakes met bosbessen - Pancakes à l'Américaine aux fruits des bois

American pancakes met bosbessen 

Amerikaanse pannenkoeken verschillen van de onze in die zin dat ze een stuk dikker zijn. Toch betekent dat niet dat ze een zware...

Tortillakrokantjes - Croustillants de tortilla

Tortillakrokantjes: genieten van de eerste tot de laatste krak

Heb je een verrukkelijke salsa of guacamole staan, maar ontbreek je nog iets om mee te dippen? Maak dan zélf tortillachips. Veel...

Gefrituurde avocado - Avocat frit

Verrassend lekker: gefrituurde avocado

Avocado is een van de hipste vruchten van het moment. Een perfect rijpe avocado is heerlijk om zo uit te lepelen met wat zout en...