Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Verrassende guilty pleasure: wortelcake met smeuïge topping

wortelcake

Wat er leuker is dan op zondagnamiddag heerlijk onder een dekentje kruipen met een kop koffie? Genieten van een lekker stukje wortelcake bij die koffie, natuurlijk! Met dit recept maak je die droom in geen tijd werkelijkheid. Smakelijk!

Ingrediënten

Aantal personen 4

300 g
bruine suiker
3 eieren
300 g
bloem
1 tl
bakpoeder
2 tl
kaneel
1 tl
gember (gemalen)
300 g
geraspte wortel
100 g
geplette walnoten
200 g
roomkaas
200 g
mascarpone
Bloemsuiker
1 halve tl
zout
1 halve tl
vanille-extract

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Meng de bruine suiker onder de eieren, en voeg dan geleidelijk aan de gezeefde bloem, het bakpoeder, de kaneel, de gember, het zout en het vanille-extract toe tot een glad deeg. Voeg tot slot ook nog de oliemengeling voor warme bereidingen toe aan het beslag.
  3. Meng de geplette noten en de geraspte wortels door het beslag.
  4. Verdeel het mengsel over drie bakvormen en bak gedurende twintig à vijfentwintig minuten in de oven.
  5. Meng ondertussen de roomkaas, de mascarpone en een beetje bloemsuiker naar smaak door elkaar.
  6. Haal de cakes uit de oven en laat afkoelen.
  7. Stapel de cakes op elkaar, met telkens een laagje roomkaastopping ertussen.
  8. Verspreid de rest van de roomkaastopping over de bovenste laag van de wortelcake, en werk af met wat bloemsuiker en geplette walnoten.
Olie blend  -  Mélange d’Huiles

Oliemengeling voor warme bereidingen

Weet je niet welke olie je voor warme bereidingen mag gebruiken? Geen nood: met de oliemengeling voor warme bereidingen van...

Meer info

Twist

Niet zo gek op walnoten? Vervang ze dan door pecannoten.

pecannoten

Ook lekker

Alle recepten
American pancakes met bosbessen - Pancakes à l'Américaine aux fruits des bois

American pancakes met bosbessen 

Amerikaanse pannenkoeken verschillen van de onze in die zin dat ze een stuk dikker zijn. Toch betekent dat niet dat ze een zware...

Crumble van bosbessen - Crumble aux fruits rouges

Overheerlijke crumble van bosbessen 

Crumble of kruimeltaart heeft zijn naam niet gestolen! Dit (vermoedelijk Britse) gebak bestaat uit een soort van kruimeldeeg dat...

Appelcake - Cake aux pommes

Heerlijk smeuïge appelcake 

Wie houdt er niet van appelcake? Met dit recept wordt zelf cake bakken eenvoudiger dan ooit. Én na het bakken, ruikt je huis...