Ingredients
Aantal personen 4
Vandemoortele® Zonnebloemolie
bruine suiker
bloem
bakpoeder
kaneel
gember (gemalen)
geraspte wortel
geplette walnoten
roomkaas
mascarpone
Bloemsuiker
zout
vanille-extract
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Meng de bruine suiker onder de eieren, en voeg dan geleidelijk aan de gezeefde bloem, het bakpoeder, de kaneel, de gember, het zout en het vanille-extract toe tot een glad deeg. Voeg tot slot ook nog de olie toe aan het beslag.
- Meng de geplette noten en de geraspte wortels door het beslag.
- Verdeel het mengsel over drie bakvormen en bak gedurende twintig à vijfentwintig minuten in de oven.
- Meng ondertussen de roomkaas, de mascarpone en een beetje bloemsuiker naar smaak door elkaar.
- Haal de cakes uit de oven en laat afkoelen.
- Stapel de cakes op elkaar, met telkens een laagje roomkaastopping ertussen.
- Verspreid de rest van de roomkaastopping over de bovenste laag van de wortelcake, en werk af met wat bloemsuiker en geplette walnoten.