Ingredients
Aantal personen 4
300
ml
Vandemoortele® Zonnebloemolie
300
g
bruine suiker
3
ei
300
g
bloem
1
tl
bakpoeder
2
tl
kaneel
1
tl
gember (gemalen)
300
g
geraspte wortel
100
g
geplette walnoten
200
g
roomkaas
200
g
mascarpone
Bloemsuiker
1
halve tl
zout
1
halve tl
vanille-extract
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Meng de bruine suiker onder de eieren, en voeg dan geleidelijk aan de gezeefde bloem, het bakpoeder, de kaneel, de gember, het zout en het vanille-extract toe tot een glad deeg. Voeg tot slot ook nog de olie toe aan het beslag.
- Meng de geplette noten en de geraspte wortels door het beslag.
- Verdeel het mengsel over drie bakvormen en bak gedurende twintig à vijfentwintig minuten in de oven.
- Meng ondertussen de roomkaas, de mascarpone en een beetje bloemsuiker naar smaak door elkaar.
- Haal de cakes uit de oven en laat afkoelen.
- Stapel de cakes op elkaar, met telkens een laagje roomkaastopping ertussen.
- Verspreid de rest van de roomkaastopping over de bovenste laag van de wortelcake, en werk af met wat bloemsuiker en geplette walnoten.