Zoek
wortelcake

Verrassende guilty pleasure: wortelcake met smeuïge topping

wortelcake

Wat er leuker is dan op zondagnamiddag heerlijk onder een dekentje kruipen met een kop koffie? Genieten van een lekker stukje wortelcake bij die koffie, natuurlijk! Met dit recept maak je die droom in geen tijd werkelijkheid. Smakelijk!

Zoete Zondes
45 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

300
ml

Vandemoortele® Zonnebloemolie

300
g

bruine suiker

3
ei
300
g

bloem

1
tl

bakpoeder

2
tl

kaneel

1
tl

gember (gemalen)

300
g

geraspte wortel

100
g

geplette walnoten

200
g

roomkaas

200
g

mascarpone

Bloemsuiker

1
halve tl

zout

1
halve tl

vanille-extract

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Meng de bruine suiker onder de eieren, en voeg dan geleidelijk aan de gezeefde bloem, het bakpoeder, de kaneel, de gember, het zout en het vanille-extract toe tot een glad deeg. Voeg tot slot ook nog de olie toe aan het beslag.
  3. Meng de geplette noten en de geraspte wortels door het beslag.
  4. Verdeel het mengsel over drie bakvormen en bak gedurende twintig à vijfentwintig minuten in de oven.
  5. Meng ondertussen de roomkaas, de mascarpone en een beetje bloemsuiker naar smaak door elkaar.
  6. Haal de cakes uit de oven en laat afkoelen.
  7. Stapel de cakes op elkaar, met telkens een laagje roomkaastopping ertussen.
  8. Verspreid de rest van de roomkaastopping over de bovenste laag van de wortelcake, en werk af met wat bloemsuiker en geplette walnoten.

Twist

Niet zo gek op walnoten? Vervang ze dan door pecannoten.
pecannoten

Ook lekker