Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Smeuïge dipsaus van rode bieten

Rode bieten-dipsaus - Trempette à la betterave rouge

Heb je al eens aan rode biet gedacht als basis voor een dipsaus? Niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Rode bieten behoren namelijk tot de categorie superfood-groenten. Ze zijn rijk aan gezonde voedingsstoffen en vezels, en bevatten bovendien een goede dosis antioxidanten. Parmezaanse kaas geeft dit recept een aparte touch. Perfect als aperitiefhapje. 

Ingrediënten

Aantal personen 4

300 g
rode bieten (geschild, in schijfjes van 0,5 cm) 
1 teentje
knoflook, gepeld 
2 el
geraspte Parmezaanse kaas 
peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.  
  2. Leg de schijfjes rode biet op een bakplaat en besprenkel met zonnebloemolie. Kruid naar smaak met peper en zout.  
  3. Rooster de bieten 30 minuten, tot ze zacht zijn.  
  4. Doe de rode bieten samen met de andere ingrediënten in de blender en mix goed.  
  5. Kruid de dipsaus van rode bieten eventueel bij met peper en zout.  
Vandemoortele zonnebloemolie - Vandemoortele huile de tournesol

Zonnebloemolie

Een olie waar je veel culinaire kanten mee uit kan? Vandemoortele® Zonnebloemolie natuurlijk! Ontdek er hier meer over.

Meer info

Twist

Voeg wat stukjes walnoot toe aan je dipsaus voor meer crunch.

Walnoot crunch - Craquement de noix

Ook lekker

Alle recepten
Tempura van groenten - Tempura de légumes

Knapperige tempura van groenten

Zin in een oosters voorgerechtje? Met tempura waag je je aan de Japanse keuken. Je hebt echter geen exotische ingrediënten nodig...

Frietjes van vergeten groeten - Frites de légumes oubliés

Frietjes van vergeten groenten 

Ben je klaar voor een verrassende variant op je geliefde frietjes? Of ben je op zoek naar een koolhydraatarm gerechtje? Probeer...

Grissini

Grissini met maanzaadjes: eindeloos knapperig

Geen aperitief compleet zonder ‘soepstengels’. Het eeuwenoude Italiaanse recept vergt wat van je geduld. Maar daarom hoef je...