Zoek

Smart Casual slaatje met rode kool en gegrilde tofu

Geen tijd om lang in de keuken te staan, maar toch zin in iets lekkers gezond? Dan is dit Smart Casual slaatje wat je zoekt. Weinig moeite, véél smaak en kleur. De radicchio geeft een licht bittere toets en zorgt voor een onverwachte afwisseling met de zoete granaatappelpitjes en de frisse Vinaigrette Bieslook. Wat een smaaksensatie!

Ingrediënten

Aantal personen 4

Marinade:
3 el
witte wijnazijn
1 el
suiker
Slaatje:
1 radicchio
1 rode ui
¼ rode kool
1 komkommer
500 g
tofu
2 el
sojasaus
1 granaatappel
250 g
witte rijst
1 bussel
bieslook

Bereiding

Marinade:
  1. Meng de ingrediënten van de marinade door elkaar.
Slaatje:
  1. Snij de rode kool in sliertjes en laat die 1 uur marineren in de marinade.
  2. Snij de radicchio in fijne reepjes en de rode ui in ringetjes.
  3. Snij de komkommer met een dunschiller in slierten.
  4. Snij de tofu in blokjes.
  5. Bak de tofu krokant in de olie en blus met sojasaus.
  6. Kruid af met peper en zout.
  7. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  8. Schik alles in een kommetje en werk af met granaatappelpitjes, verse bieslook en vinaigrette.

Twist

Wil je er toch wat vlees bij? Dan kun je voor 'pulled chicken' kiezen !