Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Puree van zoete aardappel 

Aardappelpuree is in heel wat huishoudens een echte klassieker. Niet verwonderlijk als je weet dat bijna elke streek haar eigen traditionele volksvariant heeft, van stoemp tot tatjespap en stovers. In dit recept gaan we echter aan de slag met zoete aardappel of bataat. Deze groente is stiekem geen aardappel, maar een populair ingrediënt in de Surinaamse keuken. Eens klaargemaakt, leunt hij qua smaak en looks dichter aan bij die van een wortel, waardoor we in dit recept niet aan de slag gaan met nootmuskaat.

Ingrediënten

Aantal personen 4

2 el
Vandemoortele® Maïsolie
700 g
zoete aardappelen 
50 ml
volle melk
12 blaadjes
salie 
2 el
bieslook 
2 tl
graanmosterd 
1 el
stroop 
peper en zout

Bereiding

  1. Kook de zoete aardappelen gaar. 
  2. Snijd de salieblaadjes in reepjes. 
  3. Verhit de maïsolie en fruit de salieblaadjes op laag vuurtje. 
  4. Verwarm ondertussen de melk met de stroop. 
  5. Pureer de zoete aardappelen en meng deze met de melk, de graanmosterd en de fijn gesneden bieslook en salieblaadjes. 
  6. Kruid af met peper en zout. 

Maïsolie

Ben je een zoetekauw? Dan is maïsolie met zijn lichtzoete toets ideaal voor jou! Ontdek er hier alles over.

Meer info

Ook lekker

Alle recepten
Thumbnail

Frietjes van vergeten groenten 

Ben je klaar voor een verrassende variant op je geliefde frietjes? Of ben je op zoek naar een koolhydraatarm gerechtje? Probeer...

Thumbnail

Geroosterde aubergine 

Aubergine is een fantastisch veelzijdige groente. Of je ze nu wil bakken, grillen of verwerken in een ovenschotel, het kan...

Aardappeltjes in de oven 

Met aardappelen kun je de lekkerste gerechten bereiden: puree, frietjes, gekookte patatjes, … Deze knollen vormen al sinds de 16e...