Ingredients
Aantal personen 4
Bruschetta Rosso-kruiden
farfalle
geraspte parmezaankaas
knoflook
tijm
basilicum
gegrilde paprika's
zonnebloempitten
Bereiding
Bak eerst de courgette en kook de pasta:
-
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de farfalle.
-
Pel een rode ui en snij hem in fijne ringen. Verhit een scheutje oliemengeling voor warme bereidingen in een pan en fruit de rode ui zo’n 3 à 4 minuten.
-
Snij de courgettes in stukjes en schep ze mee in de pan.
-
Trek de blaadjes van de takjes tijm en voeg ze toe aan de pan.
-
Bak de courgette, de rode ui en de tijm 7 à 8 minuten op een middelhoog vuur met het deksel op de pan. Roer regelmatig.
-
Kruid de ingrediënten met 1 eetlepel Bruschetta Rosso-kruiden en een flinke snuif peper en zout.
-
Kook de farfalle beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
Maak dan de pesto:
-
Doe de gegrilde paprika’s en de zonnebloempitten samen met een teentje look in een kom. Voeg vervolgens 6 eetlepels oliemengeling voor koude bereidingen, een scheutje koud water en 1 eetlepel Bruschetta Rosso-kruiden toe aan de kom. Kruid af met peper en zout.
-
Mix het geheel met een staafmixer tot een gladde pesto.
-
Schep de paprikapesto onder de farfalle. Verdeel de pasta over de borden en doe er de courgette bij. Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum.