Zoek

Pasta met paprikapesto en courgette

Als je aan tien vrienden vraagt wat hun favoriete pasta is, krijg je wellicht tien verschillende antwoorden. Maar wacht tot ze deze variant met paprikapesto en courgette proeven. Wedden dat die unaniem bovenaan het lijstje belandt? Afwerken doe je uiteráárd met verse basilicum en met Parmezaanse kaas!

Echte Smaakmakers
30 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

2
courgette
1
rode ui
2
eetlepel

Bruschetta Rosso-kruiden

400
g

farfalle

50
g

geraspte parmezaankaas

1
teentje

knoflook

5
takje

tijm

5
takje

basilicum

450
g

gegrilde paprika's

4
eetlepel

zonnebloempitten

Bereiding

Bak eerst de courgette en kook de pasta: 

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de farfalle.  

  2. Pel een rode ui en snij hem in fijne ringen. Verhit een scheutje oliemengeling voor warme bereidingen in een pan en fruit de rode ui zo’n 3 à 4 minuten. 

  3. Snij de courgettes in stukjes en schep ze mee in de pan.  

  4. Trek de blaadjes van de takjes tijm en voeg ze toe aan de pan.  

  5. Bak de courgette, de rode ui en de tijm 7 à 8 minuten op een middelhoog vuur met het deksel op de pan. Roer regelmatig. 

  6. Kruid de ingrediënten met 1 eetlepel Bruschetta Rosso-kruiden en een flinke snuif peper en zout. 

  7. Kook de farfalle beetgaar volgens de instructies op de verpakking.

Maak dan de pesto: 

  1. Doe de gegrilde paprika’s en de zonnebloempitten samen met een teentje look in een kom. Voeg vervolgens 6 eetlepels oliemengeling voor koude bereidingen, een scheutje koud water en 1 eetlepel Bruschetta Rosso-kruiden toe aan de kom. Kruid af met peper en zout. 

  2. Mix het geheel met een staafmixer tot een gladde pesto. 

  3. Schep de paprikapesto onder de farfalle. Verdeel de pasta over de borden en doe er de courgette bij. Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum.  

Twist

Ook Sofie Dumont is helemaal weg van pasta met paprikapesto. Bekijk snel het filmpje!

Ook lekker