Ingredients
Aantal personen 4
2
courgette
1
rode ui
2
eetlepel
Bruschetta Rosso-kruiden
400
g
farfalle
50
g
geraspte parmezaankaas
1
teentje
knoflook
5
takje
tijm
5
takje
basilicum
450
g
gegrilde paprika's
4
eetlepel
zonnebloempitten
Bereiding
Bak eerst de courgette en kook de pasta:
- Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de farfalle.
- Pel een rode ui en snij hem in fijne ringen. Verhit een scheutje oliemengeling voor warme bereidingen in een pan en fruit de rode ui zo’n 3 à 4 minuten.
- Snij de courgettes in stukjes en schep ze mee in de pan.
- Trek de blaadjes van de takjes tijm en voeg ze toe aan de pan.
- Bak de courgette, de rode ui en de tijm 7 à 8 minuten op een middelhoog vuur met het deksel op de pan. Roer regelmatig.
- Kruid de ingrediënten met 1 eetlepel Bruschetta Rosso-kruiden en een flinke snuif peper en zout.
- Kook de farfalle beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
- Doe de gegrilde paprika’s en de zonnebloempitten samen met een teentje look in een kom. Voeg vervolgens 6 eetlepels oliemengeling voor koude bereidingen, een scheutje koud water en 1 eetlepel Bruschetta Rosso-kruiden toe aan de kom. Kruid af met peper en zout.
- Mix het geheel met een staafmixer tot een gladde pesto.
- Schep de paprikapesto onder de farfalle. Verdeel de pasta over de borden en doe er de courgette bij. Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum.