Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Pasta met paprikapesto en courgette

Als je aan tien vrienden vraagt wat hun favoriete pasta is, krijg je wellicht tien verschillende antwoorden. Maar wacht tot ze deze variant met paprikapesto en courgette proeven. Wedden dat die unaniem bovenaan het lijstje belandt? Afwerken doe je uiteráárd met verse basilicum en met Parmezaanse kaas!

Ingrediënten

Aantal personen 4

2 courgettes
1 rode ui
2 eetlepels
Bruschetta Rosso-kruiden
400 g
farfalle
50 g
geraspte parmezaankaas
1 teentje
knoflook
5 takjes
tijm
5 takjes
basilicum
450 g
gegrilde paprika's
4 eetlepels
zonnebloempitten

Bereiding

Bak eerst de courgette en kook de pasta: 
  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de farfalle.  
  2. Pel een rode ui en snij hem in fijne ringen. Verhit een scheutje oliemengeling voor warme bereidingen in een pan en fruit de rode ui zo’n 3 à 4 minuten. 
  3. Snij de courgettes in stukjes en schep ze mee in de pan.  
  4. Trek de blaadjes van de takjes tijm en voeg ze toe aan de pan.  
  5. Bak de courgette, de rode ui en de tijm 7 à 8 minuten op een middelhoog vuur met het deksel op de pan. Roer regelmatig. 
  6. Kruid de ingrediënten met 1 eetlepel Bruschetta Rosso-kruiden en een flinke snuif peper en zout. 
  7. Kook de farfalle beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
Maak dan de pesto: 
  1. Doe de gegrilde paprika’s en de zonnebloempitten samen met een teentje look in een kom. Voeg vervolgens 6 eetlepels oliemengeling voor koude bereidingen, een scheutje koud water en 1 eetlepel Bruschetta Rosso-kruiden toe aan de kom. Kruid af met peper en zout. 
  2. Mix het geheel met een staafmixer tot een gladde pesto. 
  3. Schep de paprikapesto onder de farfalle. Verdeel de pasta over de borden en doe er de courgette bij. Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum.  
Olie blend  -  Mélange d’Huiles

Oliemengeling voor warme bereidingen

Weet je niet welke olie je voor warme bereidingen mag gebruiken? Geen nood: met de oliemengeling voor warme bereidingen van...

Meer info
Vandemoortele Blend 5 olieën - Vandemoortele Melange 5 huiles

Oliemengeling voor koude bereidingen

Weet je niet welke olie je voor koude bereidingen mag gebruiken? Geen nood: met de oliemengeling voor koude bereidingen van...

Meer info

Twist

Ook Sofie Dumont is helemaal weg van pasta met paprikapesto. Bekijk snel het filmpje!

Ook lekker

Alle recepten

Minipizzaatjes met hummus en look-muntdressing

Pizza is altijd een feest: iedereen lust deze Italiaanse klassieker, en je wordt er instant gelukkig van. Maar wat als je je niet...

Hamburgers met boerenkoolsalade en groentefrietjes

Hamburgers met frietjes: er zijn weinig combo’s die zó goed werken. Als je het gerecht pimpt met een smakelijke boerenkoolsalade,...

Bladerdeegrolletjes gevuld met champignons en spekjes met een komkommerdip

Bladerdeeghapjes laten zich niet alleen mooi presenteren bij het aperitief; je kunt ze bovendien vullen met allerhande...