Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Hamburgers met boerenkoolsalade en groentefrietjes

Hamburgers met frietjes: er zijn weinig combo’s die zó goed werken. Als je het gerecht pimpt met een smakelijke boerenkoolsalade, en heerlijke frietjes van wortels, zoete aardappelen en pastinaak toevoegt, ben je bovendien ook nog eens zeker van je dagelijkse portie groenten. Genieten! 

Ingrediënten

Aantal personen 4

2 wortels
2 zoete aardappels
2 pastinaken
50 g
gedroogde veenbessen
50 g
hazelnoten
300 g
boerenkool
300 g
witte kool
1 eetlepel
mosterd
2 eetlepels
witte wijnazijn
4 hamburgers
4 pistolets
150 g
gemengde sla
Peper en zout

Bereiding

Maak eerst de groentefrietjes: 
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier. 
  2. Schil de wortels, de zoete aardappels en de pastinaak. Snij ze in frietjesvorm en spoel ze onder koud water. Dep ze droog en doe ze in een kom. 
  3. Besprenkel de frietjes met oliemengeling voor warme bereidingen en kruid ze met een flinke snuif peper en zout. Verspreid de frietjes over de bakplaat. Zorg dat ze voldoende uit elkaar liggen, zodat ze mooi kunnen bakken.  
  4. Bak de frietjes in de voorverwarmde oven 25 à 30 minuten tot ze goudbruin zijn. Schep ze af en toe eens om. 
Maak intussen het slaatje: 
  1. Zet de veenbessen onder water in een kommetje zodat ze kunnen zwellen. 
  2. Hak de hazelnoten in grove stukken en rooster ze goudbruin in een droge pan. Schep ze in een kommetje en zet ze opzij. 
  3. Klop 1 eetlepel mosterd in een ruime kom samen met 2 eetlepels witte wijnazijn en 5 eetlepels oliemengeling voor koude bereidingen tot een smeuïge dressing. Breng op smaak met een snuifje zout en zwarte peper. 
  4. Hak de boerenkool en de witte kool in fijne reepjes en schep ze om met de mosterddressing. Giet het sap van de veenbessen weg en voeg ze samen met de gehakte hazelnoten bij de salade. 
Bak de hamburgers: 
  1. Verhit een pan met een scheutje oliemengeling voor warme bereidingen en bak de hamburgers tot ze gaar zijn.  
  2. Snij de pistolets doormidden en beleg elke pistolet met een hamburger en wat gemengde sla. 
  3. Dresseer de hamburgers samen met de groentefrietjes en het boerenkoolslaatje op een bord.  
Olie blend  -  Mélange d’Huiles

Oliemengeling voor warme bereidingen

Weet je niet welke olie je voor warme bereidingen mag gebruiken? Geen nood: met de oliemengeling voor warme bereidingen van...

Meer info
Vandemoortele Blend 5 olieën - Vandemoortele Melange 5 huiles

Oliemengeling voor koude bereidingen

Weet je niet welke olie je voor koude bereidingen mag gebruiken? Geen nood: met de oliemengeling voor koude bereidingen van...

Meer info

Twist

Honger gekregen? Bekijk snel het recept van Sofie Dumont voor deze kidsproof hamburgers. 

Ook lekker

Alle recepten

Minipizzaatjes met hummus en look-muntdressing

Pizza is altijd een feest: iedereen lust deze Italiaanse klassieker, en je wordt er instant gelukkig van. Maar wat als je je niet...

Bladerdeegrolletjes gevuld met champignons en spekjes met een komkommerdip

Bladerdeeghapjes laten zich niet alleen mooi presenteren bij het aperitief; je kunt ze bovendien vullen met allerhande...

Pasta met paprikapesto en courgette

Als je aan tien vrienden vraagt wat hun favoriete pasta is, krijg je wellicht tien verschillende antwoorden. Maar wacht tot ze...