Ingredients
Aantal personen 4
gedroogde veenbessen
hazelnoten
boerenkool
witte kool
mosterd
witte wijnazijn
gemengde sla
Peper en zout
Bereiding
Maak eerst de groentefrietjes:
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Schil de wortels, de zoete aardappels en de pastinaak. Snij ze in frietjesvorm en spoel ze onder koud water. Dep ze droog en doe ze in een kom.
- Besprenkel de frietjes met oliemengeling voor warme bereidingen en kruid ze met een flinke snuif peper en zout. Verspreid de frietjes over de bakplaat. Zorg dat ze voldoende uit elkaar liggen, zodat ze mooi kunnen bakken.
- Bak de frietjes in de voorverwarmde oven 25 à 30 minuten tot ze goudbruin zijn. Schep ze af en toe eens om.
Maak intussen het slaatje:
-
Zet de veenbessen onder water in een kommetje zodat ze kunnen zwellen.
-
Hak de hazelnoten in grove stukken en rooster ze goudbruin in een droge pan. Schep ze in een kommetje en zet ze opzij.
-
Klop 1 eetlepel mosterd in een ruime kom samen met 2 eetlepels witte wijnazijn en 5 eetlepels oliemengeling voor koude bereidingen tot een smeuïge dressing. Breng op smaak met een snuifje zout en zwarte peper.
-
Hak de boerenkool en de witte kool in fijne reepjes en schep ze om met de mosterddressing. Giet het sap van de veenbessen weg en voeg ze samen met de gehakte hazelnoten bij de salade.
Bak de hamburgers:
-
Verhit een pan met een scheutje oliemengeling voor warme bereidingen en bak de hamburgers tot ze gaar zijn.
-
Snij de pistolets doormidden en beleg elke pistolet met een hamburger en wat gemengde sla.
-
Dresseer de hamburgers samen met de groentefrietjes en het boerenkoolslaatje op een bord.