Zoek

Koolhydraatarme poke bowl met crunchy kip

Zin in iets gezonds dat snel klaar is? Dan is een hippe poke bowl, een traditionele Hawaïaanse gerecht, ideaal. Doorgaans bestaat dit gerecht uit rijst, verschillende (rauwe) groenten, kip, vis of tofu én een lekkere dressing. Maar wanneer je de gewone rijst door bloemkoolrijst vervangt, wordt dit kommetje vol lekkers ook nog eens 100% diabetes proof. Geniet van dit koolhydraatarme gerecht!

Ingrediënten

Aantal personen 2

250 g
kipfilet
1 el
kipkruiden
250 g
kerstomaatjes
1 komkommer
1 rode ui
100 g
radijzen
1 avocado
200 g
bloemkoolrijst
100 g
edamame bonen
1 tl
mosterd
2 el
balsamico azijn
3 takjes
verse bieslook en platte peterselie
1 el
sesamzaad

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in hapklare stukken. Kruid met kipkruiden, peper en zout.
  2. Snij intussen de kerstomaatjes in twee en de komkommer, rode ui, radijs en avocado in fijne schijfjes (gebruik voor de komkommer eventueel een dunschiller).
  3. Verhit een wokpan met arachideolie en bak de bloemkoolrijst gedurende 5 minuten. Kruid met peper en zout. Verdeel over 2 diepe borden. Was de pan af en plaats dan terug op het vuur en voeg opnieuw arachideolie toe. Bak de kipblokjes aan tot ze krokant zijn.
  4. Verdeel alle gesneden groenten, edamame bonen en de krokante kip over de borden.
  5. Maak in tussentijd de dressing. Meng de mosterd, slaolie en balsamico azijn onder elkaar. Hak de verse kruiden fijn en voeg toe. Kruid met peper en zout.
  6. Besprenkel de poke bowls met de dressing en werk af met sesamzaadjes. Smakelijk!