Ingredients
Aantal personen 2
250
g
kipfilet
1
el
kipkruiden
250
g
kerstomaatjes
1
komkommer
1
rode ui
100
g
radijzen
1
avocado
200
g
bloemkoolrijst
100
g
edamame bonen
1
tl
mosterd
2
el
balsamico azijn
3
takje
verse bieslook en platte peterselie
1
el
sesamzaad
Bereiding
- Snijd de kipfilet in hapklare stukken. Kruid met kipkruiden, peper en zout.
- Snij intussen de kerstomaatjes in twee en de komkommer, rode ui, radijs en avocado in fijne schijfjes (gebruik voor de komkommer eventueel een dunschiller).
- Verhit een wokpan met arachideolie en bak de bloemkoolrijst gedurende 5 minuten. Kruid met peper en zout. Verdeel over 2 diepe borden. Was de pan af en plaats dan terug op het vuur en voeg opnieuw arachideolie toe. Bak de kipblokjes aan tot ze krokant zijn.
- Verdeel alle gesneden groenten, edamame bonen en de krokante kip over de borden.
- Maak in tussentijd de dressing. Meng de mosterd, slaolie en balsamico azijn onder elkaar. Hak de verse kruiden fijn en voeg toe. Kruid met peper en zout.
- Besprenkel de poke bowls met de dressing en werk af met sesamzaadjes. Smakelijk!