Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Gefrituurde avocado

Avocado is een van de hipste vruchten van het moment. Een perfect rijpe avocado is heerlijk om zo uit te lepelen met wat zout en citroensap. Maar evengoed maak je er guacamole mee, of zelfs chocomousse! In dit recept houden we het echter bij een krokant aperitiefhapje.

Ingrediënten

Aantal personen 4

Vandemoortele® Frituurolie Excellence 
2
rijpe avocado’s
200 g
bloem
100 g
paneermeel
100 g
panko
eiwit van 2 eieren
1
limoen
koriander

Bereiding

  1. Verhit de friteuse tot 160°C.
  2. Snij de avocado’s in de lengte in twee en verwijder de pit. Tip: hak met een scherp mes in één keer in de pit, alsof het een hakbijl is. Trek de pit vervolgens voorzichtig uit de avocado.
  3. Haal de helften voorzichtig leeg met een eetlepel. 
  4. Snij de avocadohelften in reepjes van 1 cm dik.  
  5. Wentel de reepjes eerst in de bloem en vervolgens in het eiwit. 
  6. Rol ze in de mengeling van paneermeel en panko.
  7. Kruid af met peper en zout.
  8. Frituur de avocadoreepjes tot de korst goudbruin is. 
  9. Serveer de avocadoreepjes met een dip en werk af met een schijfje limoen en een paar blaadjes koriander. 

Frituurolie Excellence

Feilloos maar evenwichtig frituren? Dat doe je met de Excellence Frituurolie van Vandemoortele®! Ontdek er hier meer over.

Meer info

Twist

Een frisse toets geven aan dit hapje? Voeg dan wat zeste van limoen toe aan het mengsel van paneermeel en panko.

Ook lekker

Alle recepten

Gevulde en gefrituurde olijven

Olijven zijn op zich al een verfijnd aperitiefhapje, maar wist je al dat ze ook bijzonder veelzijdig zijn? Niet alleen heb je...

Frietjes van zoete aardappel

Belgen zijn terecht verzot op frietjes. Heb je echter geen zin in gewone aardappelen, dan kun je ook met zoete aardappel aan de...

Thumbnail

Bruschetta

Heb je broodliefhebbers in huis? Verras ze eens met heerlijke bruschetta’s. Met slechts vier ingrediënten tover je een gewoon...