Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Frisse tuinkruidensalade met pompelmoes, amandelen en roquefort

Heb je groene vingers? Dan is de kans groot dat je een deel van het ingrediëntenlijstje in je eigen moestuin vindt. Is dat niet het geval? Geen probleem. Misschien krijg je na het eten van deze heerlijke salade wel zin om in potgrond te woelen.

Ingrediënten

Aantal personen 1

Vandemoortele® Yogorette 
Basilicumblaadjes
Kervelblaadjes
Salieblaadjes
Bladpeterselie
Rucola
Koriander
Dille
Munt
1 sjalot
2 kerstomaatjes
1 rode pompelmoes
   
1 el amandelschilfers
30 g
roquefort

Bereiding

  1. Schil de roze pompelmoes en snij hem in plakjes.
  2. Rooster de amandelschilfers en snij de sjalot.
  3. Schik de pompelmoesplakjes op het bord, bedek met de vele kruiden en salade. Voeg vervolgens de roquefort toe.
  4. Besprenkel met de vinaigrette en werk af met wat munt.
Yogorette

Vinaigrette Yogorette Fijne Kruiden

Een smaakvol extraatje. Verfijnde, zachte vinaigrette met yoghurt en toch boordevol smaak.

Meer info

Twist

Geen fan van roquefort? Eendenborst past perfect bij dit gerecht!

Eendenborst

Ook lekker

Alle recepten

Salade van avocado, gerookte zalm en kerstomaatjes

Een avocado is voedzaam, lekker romig en heeft een subtiele smaak. Je perfecte handlanger dus bij het maken van een heerlijk...

Blini’s met gerookte zalm

Luxueus aperitieven: blini’s met gerookte zalm

Krijg je bezoek over de vloer en wil je je gasten graag imponeren met een luxueus aperitiefje? Dan zijn blini’s met gerookte zalm...

Lekker crunchy: salade van rode appel, gebakken kip, rode ui en radijs

Gebakken kip en appel, dat is steeds een winnende combinatie. Voeg wat pittige radijsjes toe en je hebt een smakelijke voltreffer...