Zoek

Het antwoord op de vraag of je vetten nodig hebt, is eenvoudig: ja! Niet alleen kun je er heerlijke gerechten mee maken, vetten zijn bovendien broodnodige bouwstenen voor ons lichaam. Het is dan ook belangrijk om dagelijks zo’n 60 à 70 gram vet te halen uit voeding zoals olie, noten en vis. Vraag je je af waarom vetten zo onmisbaar zijn voor ons lichaam? Lees dan snel verder!

Van vetten krijg je energie

Vetten zijn een belangrijke bron van energie voor ons lichaam. Het is eigenlijk een soort brandstof die je lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren. Verder heeft je lichaam ook een vetreserve nodig, zodat het steeds een energiebron heeft om op terug te vallen. Die reserve zorgt er trouwens ook voor dat je organen goed beschermd zitten én dat je lichaamstemperatuur op peil blijft.

Vetten brengen vitaminen binnen

Naast energie heeft ons lichaam ook vitamines nodig. Bepaalde vitamines, namelijk de vetoplosbare vitamines A, D, E en K, haalt je lichaam uit vetten in voeding. Waar die vitamines belangrijk voor zijn? Onder andere om je haar, huid én nagels gezond te houden!

Vetten als bouwstenen voor je lichaam

Tot slot heb je ook essentiële vetzuren  nodig en die maakt je lichaam niet zelf aan. Daarom moet je ze via vette voeding opnemen, zoals vette vis. Die vetzuren leveren de bouwstenen voor de celmembranen in ons lichaam, waardoor je gezond blijft, hart- en vaatziekten vermijdt en je immuunsysteem sterker wordt.