Ingredients
Aantal personen 5
Falafels:
voorgegaarde erwten
gekookte kikkererwten
knoflook
bloem
pompoenzaadjes
munt
citroensap
ras-el-hanout
Wortel:
geraspte gember
citroensap
honing
water
gekleurde wortels met loof
sesamzaad
Extra voor bij de apero plank:
Mini croque monsieurs
Mini hamburgers
Fishsticks
Kipsatés
Gepaneerde scampi’s
Bereiding
Falafel:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Doe alle ingrediënten in een blender en pureer kort. Kruid met peper en zout. Vorm met natte handen balletjes en druk ze een beetje plat.
-
Schik ze op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met arachideolie. Plaats in de oven voor 20 minuten. Draai ze om na 10 minuten.
-
Haal uit de oven en schik ze op de aperoplank.
Wortel:
-
Meng multicooking olie, gember, citroensap, honing en water in een kommetje.
-
Schil de wortelen en snijd de grote exemplaren in de lengte in twee of vier.
-
Verhit de arachideolie in een braadpan. Voeg de wortelen toe en laat 5 minuten stoven. Blus met de marinade en laat op een laag vuur verder stoven. Prik met een mes in een wortel en controleer of ze beetgaar zijn. Voeg dan de extra honing toe en laat even karameliseren.
-
Haal uit de pan en voeg ook toe aan de aperoplank. Werk af met sesamzaad.
Extra:
-
Vul 2 kommetjes met de Dip&Dress.
-
Plaats op de aperoplank.
-
Verwarm de overige ingrediënten zoals aangegeven op de verpakking. Schik ze naast de wortelen en falafel op de plank. Dien op met prikkers. Smakelijk!