Zoek

Wentelteefjes met banaan en chocoladeschilfers

Wentelteefjes, verloren of gewonnen brood. Hoe je ze ook noemt: ze zijn heerlijk als zoet ontbijt of tussendoortje. Vroeger noemde men dit wel eens het recept voor arme mensen. Maar de gekaramelliseerde banaan en speelse chocoladeschilfers geven dit recept net een rijke smaak.  

Ingrediënten

Aantal personen 4

6
el Vanmoortele® Maïsolie
8
sneden wit brood (oudbakken) of briochebrood
2
bananen
citroensap
2
eieren
300 ml
melk
6 el
suiker
chocoladeschilfers

Bereiding

  1. Snij de korsten van het brood en verdeel in partjes. Schil de bananen, snij ze in plakjes en besprenkel die met citroensap zodat ze niet verkleuren. Klop de eieren los met de melk en 4 eetlepels suiker.
  2. Haal de broodpartjes door het eimengsel. Bak ze meteen 1 minuut aan elke kant in de olie en leg ze even opzij.
  3. Bak de plakjes banaan kort aan beide kanten in wat olie. Strooi er de rest van de suiker over en laat lichtjes karamelliseren.
  4. Schep de warme banaanschijfjes op de wentelteefjes. Schraap er wat chocoladeschilfers over en serveer.
Maïsolie

Maïsolie

Hou je van een iets gelere kleur? Dan is maïsolie ideaal voor jou! Ontdek er hier alles over.

Meer info

Twist

Voeg wat munt toe voor een extra frisse toets.