Zoek

Tomaat farci met bulgur en Parmezaanse kaas

Tomaat farci: traditioneel zijn dat tomaten gevuld met gehakt. Maar waarom niet eens een variant zonder vlees en boordevol groenten proberen? Klassiekers met een twist, soms mag je al eens lekker buiten de lijntjes kleuren. Smakelijk!

Ingrediënten

Aantal personen 4

el
Vandemoortele® Multicookingolie
120 g
bulgur
3
wortelen
1
courgette
6
grote champignons
2
knoflookteentjes
1
takje rozemarijn
8
vleestomaten
100 g
Parmezaanse kaas
Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bereid de bulgur volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de wortels, courgette en champignons in zeer kleine blokjes en snipper de look fijn. Verwarm 1 eetlepel olie in een grote pan en fruit de knoflook samen met de rozemarijn gedurende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de gesneden groenten toe en bak ze beetgaar in 4 à 5 minuten.
  3. Meng in een grote kom de bulgur, gebakken groenten en Parmezaanse kaas en breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de bovenkant van de tomaten, lepel de binnenkant eruit en leg de uitgeholde tomaten in een grote ovenschaal.
  5. Vul vervolgens de tomaten met het mengsel van groenten, bulgur en Parmezaanse kaas.
  6. Plaats de hoedjes terug op de gevulde tomaten en bak gedurende 35 minuten in de oven.

Twist

Heerlijk afgewerkt met knapperige geroosterde pijnboompitten.