Zoek

Penne pastasalade met kerstomaatjes en pancetta

Na een ochtend lekker lang uitslapen, mag het al eens wat meer zijn. Serveer deze smaakvolle pastasalade tijdens een uitgebreide brunch met vrienden of eet hem gewoon zelf op als eerste hartige maaltijd van de dag.

Frisse Slaatjes
15 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

Vandemoortele® Vinaigrette Thousand Island
100
g
pancetta 
500
g
penne
60
g
parmezaanse kaas, geraspt
500
g
gemengde kerstomaatjes
20
g
geroosterde pijnboompitten
verse basilicum

Bereiding

  1. Leg de pancetta op een bakplaat in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 minuten. 
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water tot de penne al dente is.
  3. Giet de pasta af en laat uitlekken. 
  4. Spoel de penne zeker niet met water, maar plaats hem terug in de pot en besprenkel de pasta met de vinaigrette. Roer vervolgens de parmezaanse kaas eronder. 
  5. Halveer de kerstomaatjes en hak de basilicum fijn. 
  6. Voeg de kerstomaatjes, basilicum, pijnboompitten en pancetta toe aan de pasta. Roer goed om en eet smakelijk!

Twist

Geen zin om de oven aan te zetten? Deze pasta is ook lekker met serranoham.
ham - jambon