Zoek
aubergine-oven

Gegrilde aubergines met mozzarella

aubergine-oven

Wie zegt dat ovenschotels zwaar moeten zijn? Heerlijk boordevol groenten en zo gemakkelijk te maken. Lekker gekruid, je waant je al bij de eerste hap in een gezellig, klein Italiaans ristorante. Buon appetito!

Echte Smaakmakers
45 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

Vandemoortele® Arachideolie

2

aubergines

1

sjalot

1

teentje look

250
g

tomaten

Provençaalse kruiden

Peper en zout

1

potje kleine mozzarellabolletjes

Een handvol rucola

Bereiding

  1. Snij de aubergines in de lengte door en leg de helften met de snijkant naar beneden in een ingeoliede ovenschaal. Besprenkel met nog wat olie en bak 35 minuten op 180 graden.
  2. Maak ondertussen de tomatensaus. Snipper de sjalot fijn en plet de look. Stoof ze met de tomaten in wat olie. Laat zachtjes sudderen en breng op smaak met de Provençaalse kruiden, peper en zout.
  3. Giet de saus in een ovenschaal en leg er de aubergines op met de snijkant naar boven. Verdeel er de mozzarella over en gaar verder in de oven. Werk af met wat rucola en dien op.

Twist

Wil je er toch wat vlees bij? Een paar reepjes gedroogde ham erbij en klaar!
ham - jambon