Zoek

Boekweitpannenkoeken met vers fruit

Pannenkoeken met een twist. Weg van de klassieke boter en suiker of slagroom. Wat dacht je van pindakaas, lekker fris seizoensfruit en rijkelijk gedipt in gesmolten chocolade? Een tussendoortje waar iedereen in huis van zal smullen.

Zoete Zondes
15 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

Vandemoortele® Mäisolie

100
g

boekweitmeel

2

eieren

1
snuifje

 fijn zeezout

300
ml

melk

Pindakaas

1

doosje aardbeien 

Lange prikkers

Pure chocolade

Bereiding

  1. Zeef de bloem in een kom en doe er het zout bij. Maak een kuiltje in het midden, breek de eieren erin en klop los.
  2. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer tot een glad beslag zonder klontertjes.
  3. Bak pannenkoeken van het beslag in een pan met wat olie.
  4. Besmeer de pannenkoek met de pindakaas en rol op. Snij de pannenkoekenrol in kleine reepjes. Steek afwisselend een stukje pannenkoek en een aardbei op een lange prikker en maak zo brochettes tot alle pannenkoeken en aardbeien op zijn.
  5. Serveer met wat gesmolten chocolade.

Twist

Heb je het graag nog zoeter? Serveer dan met witte in plaats van pure chocolade.
Witte chocolade - Chocolat blanc