Zoek

Tempura van zoete aardappel

Zoete aardappelen -  Patates douces

Knapperig finger food is altijd een hit bij jong én oud. Tempura, een typisch Japans gerecht, kan je op veel verschillende manieren maken. Alles wat min of meer vast is, kan je een crunchy tempurajasje geven. Denk maar aan stukjes vlees, broccoli, asperge of… zoete aardappel.

Ingrediënten

Aantal personen 4

200 g
bloem
260 ml
ijskoud spuitwater
Zout en peper 
1
grote aardappel
Verse kruiden

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel, spoel en snij in reepjes.
  2. Maak het tempurabeslag: doe wat ijsblokjes in een schaaltje en schenk er koud water bij. Voeg de bloem en een snuifje zout toe. Meng alles kort tot je een ijskoud en egaal papje krijgt.  
  3. Verhit de friteuse tot 175°C.  
  4. Dip de reepjes zoete aardappel een voor een in het beslag en bak ze goudbruin in de hete frituurolie. Doe dit in kleine hoeveelheden om te voorkomen dat de tempura aan elkaar gaat kleven. Haal telkens het mandje uit de frituurolie zodat het deeg er niet aan blijft kleven.
  5. Schik de tempura op een vel keukenpapier zodat de overtollige olie kan uitlekken.
  6. Serveer met een dipsausje.

Frituurolie Lekker Gezond

Hou je het graag gezond, maar kan een gefrituurd hapje je wel smaken? Met de frituurolie Lekker Gezond zit je goed!

Meer info

Twist

En wat dacht je van deze knapperige scampi’s?

Tempura van scampi - Tempura de langoustines

Ook lekker

Alle recepten
Verrassend lekkere combo: scampi met chorizo

Verrassend lekkere combo: scampi met chorizo

Op zichzelf zijn scampi’s en chorizo natuurlijk al heerlijk, maar verrassend genoeg zijn ze samen een nóg betere combo! Ontdek in...

Slaatje met Boudin au chou - Salade de Boudin au chou

Slaatje met Boudin  au  chou  (witte pens met groene kool)

Pensen zijn échte streekproducten. Over het hele land vind je er varianten van. Witte pens wordt meestal bereid met restjes...

Wafels - Gauffres

Luchtige Brusselse wafels 

Wat is nu weer het verschil tussen Brusselse en Luikse wafels? De Brusselse variant is luchtig en krokant, terwijl de Luikse een...