Zoek

Erwtenpuree met knoflook en munt

Wil je ’s middags eens iets anders eten dan alweer een boterham met kaas of ham? Een originele lunch, snel en gemakkelijk klaar te maken? Met een zak diepvrieserwten kom je al een heel eind. Met een heerlijk frisse toets dankzij de muntblaadjes. Smakelijk!

Ingrediënten

Aantal personen 4

Vandemoortele® Multicookingolie
3
sjalotten
1 teentje
knoflook
Handvol muntblaadjes
500 g
diepvrieserwten
Zeezout en verse peper
Handvol bieslook
Platbrood

Bereiding

  1. Fruit de fijngesnipperde sjalot in de olie en voeg op het laatst de geplette knoflook bij.
  2. Kook de erwtjes in wat gezouten water tot ze gaar zijn. Laat de muntblaadjes enkele minuten meekoken.
  3. Giet af en bewaar wat kookvocht.
  4. Pureer de erwtjes en kruid af met peper en zout. Voeg wat kookvocht toe voor een smeuïgere puree.
  5. Serveer met platbrood en bestrooi eventueel met wat fijngesneden bieslook.
Vandemoortele multi cooking olie - Vandemoortele huile pour multicooking

Multi-cooking Olie

Op zoek naar een olie die geschikt is voor al je bereidingen? Vandemoortele® Multi-cooking Olie is wat je zoekt! Ontdek er...

Meer info

Twist

Voeg een paar plakjes gegrilde halloumi toe voor een stevigere maaltijd.